Erilaiset luontokappaleet hämmästelivät minua eilen ja tänään, kun otin kotvasen aurinkoa. Varikset vaakkuivat, fasaanit huutaa ja oravat ravaavat edes takaisin. Ehkä ne nyt suorastaan eivät noin paljon minun persoonaani kiinnitä huomiota, mutta trampassa laiskasti loikoileva ihminen joutaa hyvin tekemään huomioita erilaisista luontokappaleista. Kovin pitkää tovia ei tietysti auringossa uskalla makoilla, mutta mukava kuitenkin on vähän saada väriä pintaan.

Yksi orava herätti minut eilen päivänokosilta. Ei sentään heittänyt kävyllä, mutta naksutteli ja murisi äänekkäästi trampoliinin takana. Luultavasti liikkeellä oli äiti-orava pienokaisensa kanssa, sillä tänään näin oikein pikkuruisen oravan samassa puussa. Nyt lapsi oli jo päässyt yksin ulos. Yksi meidän pihapiirin mahdollisista oravan pesäpuista on talon takana oleva mänty. Valitettavasti onnistuneiden kuvien saaminen on aika mahdotonta ottaen huomioon auringossa paahtuvan kuvaajan kuvakulman ja oravien liukkaat liikkeet.

Luontoilmiöt jatkuvat. Isäntä kertoi ihmetelleensä eilen aamulla pihalla, miksi oravalla on niin pitkät korvat. Kas, sehän olikin pikkuinen jäniksenpoikanen. Minä en ole sitä onnistunut näkemään, vaikka pikkupupu oli tänäänkin kaikessa rauhassa katsellut ruohonleikkuuta kasvimaan kulmalla. Nyt ihmettelemme, kuuluuko jäniksellä olla poikanen tähän aikaan. Aikainen sänkipoika? Mahdollisesti aikaisemmin tapaamani rauhallinen pupu on tämän saman poikasen emo? Ruokaa nyt ainakin on tarjolla ilman että söisi meidän kesäkurpitsan kukkasia. Toivoa sopii myös, etteivät nämä ole niin kesyjä, että jäävät leikkuupuimurin alle. Onneksi naapurin ohraa ei vielä vähään aikaan pääse puimaan, mutta toisen naapurin puolella kaadettiin eilen tuoreheinää.

Pienestä on lapsen mieli hyvä: tapasin aamulla kasvihuoneesta vikkelän sisiliskon. Toivottavasti se syö muurahaisia, sillä niitä löytyy. Harmaasieppo on yleinen lintu, mutta emme ole kiinnittäneet siihen mitään huomiota moneen vuoteen. Nyt kakkospoikueen pesä on varmaan jossain hirsien välissä, sillä sieppo on päivystänyt ahkerasti lähistöllä, mattotelineen tuntumassa.