Taas sääukkelit ennustivat ihan väärin. Tänään piti auringon paistaa! Ei paista ja lämpötilakin on hädin tuskin muutaman asteen plussalla. Eipä silti, näiden aikojen fiilikset sopivat hyvin harmaaseen päivään.

Yhden yhtäkäistä lintuakaan ei ole näkynyt pihassa. Pari oravaa sentään on kisaillut männyssä ja ne ehkä naputtivat aamulla ikkunaan ja herättivät minut. Vanhassa koivussa on ilmeisesti taas oravanpesä, sillä pari päivää sitten olin näkevinäni oksalla pikkuoravia tutustumassa suureen maailmaan.

Minulla on ollut sisäpäivä eikä yhtään ole tehnyt mieli lähteäkään ulos palelemaan. Käväisin sentään tyhjentämässä kompostiastian. Samalla pääsin tarkkailemaan naapurin puuhia. Nimittäin tämä sama naapuri, jonka tapana on yleensäkin tampata mattonsa sunnuntaisin, katsoi asiakseen hakata ne tänään, pääsiäispäivän kunniaksi. Matot saivat oikein isännän kädestä! En ymmärrä, miten niin pieneen kämppään mahtuu niin monta mattoa.

Jotta jotain aurinkoista, niin tässä on kuva meidän pääsiäiskakusta:

1239635759_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakku oli komea ja maistui hyvältä. Se teki hyvin kauppansa. Reseptin pohjana oli ET-lehden pashakakku, jonka idean keksin ihan itse jo ennen kuin olin lehteä nähnytkään. Kuulemma samaa ideaa on esitelty myös aamutelkkarissa, joten huomaan olevani hyvin ajan hermolla. Tein rahkahyytelöä tupla-annoksen ja pohjan ruisdigestive-kekseistä ja voista.

Tätä olisi syöty tämänkin päivän vieraiden kanssa, kuten myös lammaspataa, jota lähden nyt rakentelemaan meille kahdelle iltaruoaksi.