Posti toi tänään jo kaipaamani keramiikkaesineet. Ostin ne laatutavara.com -kaupasta ja olen nyt tosi tyytyväinen täti. Hinta oli kohtuullinen. Hyvin kohtuullinen verrattuna siihen, että on monia ns. nimekkäitä taiteilijoita, joiden seinälaatoissa on aito siirtokuvakoriste, tehdään satoja kappaleita ja hinta voi olla sama tai runsaasti korkeampikin. Toki niissäkin taitelija on piirtänyt ja suunnitellut sen ensimmäisen esineen.

Nämä ovat uniikkeja. Tässä ensimmäisessä on pieniä kolhuja sivuissa, tulleet ehkä jo tehtaalla tai tällaisista seinäripustimista, mitkä tässäkin ovat pilaamassa taiteellista vaikutelmaa.  Sitä paitsi pieni rosoisuus ei minusta ole paha ollenkaan, vaikka laskee tietysti arvoa ja hintaa oikeiden keräilijöiden silmissä. Sekunda voi olla persoonallisempikin ja ainakin se on uniikki.

Etsin huomenna lisätietoa taiteilijoista, mutta pakkohan nämä kuvat on heti laittaa tänne. Otetaanpa ensin tämä, joka on tarkoitettu pöydällä pidettäväksi, mutta minulla se on seinällä:

Taiteilija on Arabiassa työskennellyt keraamikko Fransesca Lindt. Tämä on ehkä tehty 1970-luvulla. Vadin korkeus on suunnilleen 25 cm, silmämääräsisesti.

Tämän vaasin on maalannut Arabian ensimmäinen koristemaalari Thure Öberg vuosien 1925-35 vaiheilla. Enkeli ei ole tullut tänään taloon, vaan on osoittamassa mittasuhteita ja kun maljakko oli yksin aika törpön näköinen, oikein sanan varsinaisessa mielessä.  Puikkopappi aikakin tuntee tämän enkelin oikein äärimmäisen hyvin.

Kun en nyt yöllä rupea skannaamaan lisäkuvia enkä penkomaan arkistoja, niin tulen jatkamaan tätä paremmalla ajalla.

Mielelläni myös lähettäisin tämän enkelin muistuttamaan Haitin suunnattomasta avuntarpeesta. Voitko sinä auttaa?  Sen verran minua ainakin nämä ostokseni kivistivät sydämessä, että lähetin oman tämän päivän osuuteni sekä SPR:lle että Kirkon ulkomaanavulle. Yhteisvastuukeräys kuulemma alkaa aikaistettuna ja sen saalis menee myös Haitiin.

Olen nyt ainakin kahtena päivänä lukenut kategorian Entistä aikaa Enkelin ajaksi. Sen takia oli pakko lisätä tämän niminen kategoriakin. Oliko se yhteisvastuukeräyksen tunnus jotain arkipäivän enkeleistä? Voi kun sen muistaisikin.