Viime päivien happamaan mielenlaatuuni sopii oikein hyvin piirakka happamasta raparperista. Pakastimesta löytyi vadelmia, joiden purkissa oli romanttinen teksti: Häävattuja 2005. Ne otettiin nyt käyttöön. Ohjeen sepitin ihan itse, mutta myönnettäköön että makutestiä ei vielä ole tehty. Tältä se näyttää:

612374.jpg

Ihan ensimmäiseksi silppusin 6-7 siivottua raparperinvartta ja ripottelin ehkä noin vajaan desin sokeria palasten päälle. Vasta sen jälkeen rupesin muihin valmisteluihin. Jos olisin ollut oikein fiksu, olisin tässä vaiheessa ripotellut joukkoon myös ruokalusikallisen perunajauhoa.

Pohjataikinaan sekoitin keskenään 3 dl vehnäjauhoja, 1 dl pellava-monivilja-lese-seosta, 1 dl sokeria ja 2 tl leivinjauhetta. Sitten lisäsin jauhojen joukkoon 1 dl rypsiöljyä, 1 dl maitoa ja yhden kananmunan. Ja sekoitin ainekset nopeasti, liikaa vaivaamatta sekaisin sekä taputtelin taikinan suht. ison vuoan pohjalle. Päälle kaadoin raparperit ja pakastimesta löytyneen n. puolen litran purkillisen vadelmia JA nyt sitten viimeistään sen perunajauhon sekä ripauksen vielä sokeria varmuuden vuoksi. Sitten vaan n. 35 minuutiksi uuniin (170 astetta). Kokeile valmiin kakun kypsyys hammastikulla.

Tämän kanssa aion huomenna vatkata kermavaahtoa. Toinen tytär tulee kertomaan kuulumisia ja Lapsenlapsikin on ensi viikolla yökylässä, joten tarjottavaa tarvitaan. Jos tätä nyt on enää ensi viikolla jäljellä.