919516.jpg

Tänään on taas satanut, on tuullut, mutta on aurinkokin paistanut. Pieni auringonkukka sinnittelee parvekkeen kukkalaatikossa, josta kesäkukat ovat jo pääasiassa kuolleet ja laatikotkin ovat lahonneet siihen pisteeseen, että pitää oikein pohtia, mitä reittiä ne siirretään pihalle. Muovilaatikoita kun ei ihan viitsisi heittää suoraan kaiteen yli maahan, josta auringon hapertamia siruja olisi inhottava nyppiä.

Tämä, oravan tai linnun istuttama, vasta aloittelee kukkimista. Samoista siemenistä on peräisin muutama muukin saman kokoinen kasvi, jotka ojentautuvat kasvimaalla isojen auringonkukkien ja kesäkurpitsan lehtien lomasta valoon. Luin jostain, että auringonkukka kääntää naamansa aina auringon suuntaan. En ole tullut aikaisemmin ajatelleeksi sitä, mutta niin se taitaa olla.

Päivä on sujunut mukavasti ja on aihetta iloon. Asia, joka on painanut mieltämme ja jota olemme jännittäneet, on vihdoinkin saanut suotuisan päätöksen. Siksikin oli kiva tulla vielä   lisäämään tänne yksi pikkuruinen aurinko. Toivottavasti muillakin on mukava ilta!