Voi pahkiainen, olin jo kirjoittanut ummet ja lammet eilisen vaihtelevasta ohjlemasta, kun sitten hävitin vahingossa koko tekstin.

En taida aloittaa enää alusta, vaan panen tähän vain rahkakakkureseptin, jonka bongasin jo jokin aika sitten Chocomumin Marialta. Siellä kategoriassa Kahvikakut se on, mutta nyt myös täällä:

Rahkakahvikakku 

  • 4 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 munaa
  • 150 g voita sulatettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito, rahka ja sulatettu voi. Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen ja paista n. 175-200 asteessa n. 45 min.

719441.jpg

Tämä on todella helppo valmistaa ja maultaankin mukava kakku. Rahkaa en muista aikaisemmin nähneeni näissä kahvikakuissa. Itse korvasin voin nestemäisellä margariinilla, mutta joskus vielä taidan kokeilla senkin vaihtamista rypsiöljyyn. Rypsin aromi voisi antaa kivan säväyksen tähän aika miedon makuiseen kakkuun. En muista, oliko Chocomumin blogissa mainintaa, kenen kehittämä ohje tämä alun perin on, vai onko hänen omaa käsialaansa. Yhtä kaikki, tätä teen toistekin. Kakku valmistui eilen pikavauhtia tarjottavaksi ystävällemme, joka yllättäen ilmoittautui tulevansa päiväkahville.