Kevätpäivä muuttui yön aikana talvipäiväksi eli maa on vaihteeksi valkean lumen peitossa. Hiihtämisestä ei ole tietysti toivoakaan, hyvä että lumi juuri ja juuri peittää maan. Ei silti, on pienikin lumikerros sentään muuta kuin musta multa. Etelä-Suomen talvilomaviikko on puolivälissä ja sen huomaa monesta asiasta, mm. siitä että päiväposti tulee kun muistaa, onneksi sentään päivänvalon aikaan. Vakituinen postikuski on ilmeisesti lomalla. Lomalla on myös Tytär, joka lupasi tulla loppuviikolla saunomaan ja syömään synttärikakkua, joka on mulla parhaillaan mietinnässä. Ehkä joku mango-valkosuklaakakku?

Ruoasta puheenollen, eilinen sikapossu oli hyvää. Heh, huomasin olevani ajan hermolla, sillä uunituoreessa Kotiliedessä oli melkein sama ohje. Minulla oli kylläkin lehteä lukiessani jo possun etuselkä uunissa. Lehden ohje oli vähän hienostuneempi: sipulien lisäksi padassa oli muhimassa ainakin porkkanaa ja muitakin juureksia, mutta ei ruiskuorta päällä.

Mukavaa on nähdä taas lehdissä ihan tavallisia kotiruokaohjeita sellaisistakin raaka-aineista, jotka jo melkein ovat unohtuneet käytöstä. Me kyselimme viime viikolla naudankieltä kaupasta ja poika lupasikin tilata sitä. Ei vaan ole näkynyt, mutta jos sitä jonain päivänä tulee, niin meidän on varmaan ostettava heti molemmat hyllyssä olevat kielet. Sehän on hyvää myös leikkeleenä.