Heinän kuva heinäkuun kunniaksi! Nyt kai ei tarvita edes Kustaa Vilkunaa avuksi, kun on selvitettävä mistä tämän keskikesän kuukauden nimi on tullut. Niin, kesä se tosiaan on jo puolessa ja pian yöt pimenevät. Voi, voi, voih.

Tämä kuva siis esittää heinänkorsia. Muutama korsi näkyy, kun oikein tarkkaan katsoo.

700024.jpg

Varsinaisia heinäpeltoja ei näillä kulmilla kovin tiuhaan näy, kun ei enempää meillä kuin naapuripitäjässä montaa karjatilaakaan enää ole. Hevostiloja kyllä on, ja hevosiaan arvostava kuulemma hankkisikin mieluummin seipäälle pantua heinää kuin paalattua. "Dinosauruksen munia" jonkun verran tehdään maisemia rumentamaan, mutta kaipa siihenkin syynsä on, miksi muovin on oltava valkoista eikä paremmin maisemaan sopivaa väriä.

Eilen aurinko paistoi melkein koko päivän eikä kertaakaan satanut, joten suunnittelemani juusto- plus viinitarjoilu järjestettiin illansuussa terassille.  Isännän tauti jatkui ja jatkuu edelleen. Hän on ilmiselvästi hyvin väsynyt ja huonovointinen. Miehinen mieshän ei mene turhan päiten lääkäriin. Minuakin muisti muistuttaa, että edes ambulanssimiehet eivät saa kantaa häntä terveyskeskukseen, mistä päätellen hän on itsekin huolissaan. Toivottavasti tämä on tavallista kesäflunssaa ja kurkkukipua eikä mitään muuta. Kurjaa, kun ei itse osaa eikä voi toista auttaa. Eikä siis miehinen mies apua haluaisikaan.

Mutta niin paljon paha olo hänellä on, että kävi yöllä tekemässä kupillisen lihalientä itselleen. Minä heräsin varmaan mikrouunin kilahdukseen ja luulin unenpöppöroissäni, että talossa on varkaita. Äkkiä silmälasit päälle ja katsomaan! Helpotus oli suuri, kun ei rosvoista ollutkaan kysymys.