Tauti jatkuu. Nyt on mieskin sairastumassa; valitteli aamulla kurkkukipua. Minulla oireet ovat entiset eli kuivaa yskää, kurkkukipua, nenä tukossa, silmää kirveltää, ei kuumetta. Mikään oireista ei oikeasti ole niin paha, että olisi aihetta mennä lääkärin puheille. Ei vielä, mutta kuuntelen kyllä tarkkaan keuhkojen äännähdyksiä. Viime syksynä en mennyt lääkäriin ja sitä kaduin koko talven.

Onneksi omenamehua on jo sentään jonkun verran pakastimessa, mutta sitä pitäisi tehdä vielä lisää. Lupasin sitä tyttärellekin, mutta ehkä verotan omaa varastoa kun lähipäivinä menemme viemään hänelle syömäomenia ja jo etukäteen annettavaa joululahjaa. Jos nyt taudeilta uskallamme lähteä tartuntaa viemään. Heillä sairastettiin jo kertaalleen, niin että toinen oli pois koulusta, toinen töistä muutaman päivän.

Veljelläni olisi lähipäivinä syntymäpäivä, ei tosin tasavuosia, mutta olisi ollut kiva piipahtaa onnittelemassa. Tuskin me kuitenkaan sinne voimme mennä, ei ainakaan vanhuksia tartuttamaan. Vaikka pöpöjä tietysti tulee mistä tahansa, niin ainakaan ehdoin tahdoin ei tarvitse niitä lähteä toimittamaan. - Eli tiivistetysti päivän sana: vali-vali-vali.

Rupesin jo aamulla suunnittelemaan pitkää kauppalistaa eli varmuuden vuoksi ruokaa useamman päivän varalle. Eilen keitin ison siskonmakkara-vihannes-tomaattikeiton, joka teki tosi hyvää kipeälle kurkulle. Sitä syödään vielä tänäänkin. Kuvittelisin, että kaikki keiton vitamiinit oikein jonossa hyökkäävät näiden sitkeiden pöpöjemme kimppuun. Tämä siskosoppa on meidän vakioruokaamme aina silloin kun emme keksi mitään raflaavampaa. Halpaa, helppoa ja hyvää.

Tästä juolahti mieleen kokki-Kolmosen haastattelu jommassa kummassa iltapäivälehdessä. Hän suositteli halpoja, hyviä perusruokia ruokamenojen kurittamiseksi. Hyvä idea, vaikka esitetyt ruoat olivatkin varmaan aika outoja nykypäivän ihmisille ja kuvattu erityisen tympeästi parin perunan ja porkkanaraasteläjän viereen valkoiselle lautaselle. Ei halvan ruoan pidä näyttää kurjalta.  Halpaa ja hyvää on vaikka miten paljon. Miksei ehdotettu vaikka erilaisia puuroja, risottoja, keittoja, pataruokia ja laatikoita? Tosin niihin en ainakaan itse olisi pannut enempää kitkerää porsaan munuaista kuin porsaan kieltäkään. Myös paistetut ahvenfileet tuntui oudolta valinnalta halpisruoaksi. Ensinnäkin sen fileoiminen ei ole ihan helppoa ja toisekseen se on aika kallista kalaa. Tämä nyt oli tämmöinen välihuomautus.

Emme me nyt sentään niin huonossa kunnossa ole, ettemme kauppaan ja muille asioille pääsisi, vaikka kieltämättä pienetkin reissut väsyttävät. Miehellä on huomenna hammaslääkäri ja muutamia postireissujakin on tiedossa. Etenkin yhtä kirjapakettia odotan kiivaasti, sillä siinä on syntymäpäivälahja rakkaalle ystävälle. Kun vertailin lähikirjakaupan ja erinäisen nettikaupan hintoja, niin ainakin nämä teokset kannatti tilata netistä. Muutamat himoitsemani taidekirjat olivat kaiken lisäksi alennusmyynnissä.

Toivottavasti saan lahjapaketin ajoissa matkaan, sillä ystäväni ei asu Suomessa ja synttärit lähestyvät. Kai Euroopan sisällä sentään posti aika nopeasti kulkee? Onnittelukortti on vielä tekemättä. Ystäväni maalaa itse, joten ihan mitä tahansa töhryä en halua hänelle lähettää. Tässä olotilassa maalaamisen aloittaminen vain tuntuu kovin vaikealta, varsinkin kun koko kesä on muutenkin mennyt pensseleihin koskematta. Mutta inspiraatiohan on sitä, että ottaa värit ja sudit esille. Ehkä huomenna?