599500.jpg

Minne käy tuulen ilmassa tie? Minne käy tuulen ilmassa tie?  Minnekä myrsky merien aallot viimeinkin vie?

510193.jpg

Missä on pilven hautausmaa? Missä on pilven hautausmaa? Sanopa, missä taivahan tähti levätä saa?

748519.jpg

Ihminen minne, minnekä hän? Ihminen minne, minnekä hän? Minnekä rientää ihmisen henki, tiedätkö sen?

648871.jpg

Tämä on vanha laulu, kotoisin kansakoulun laulukirjasta, siitä Olavi Pesosesta. Jo sanoista voi päätellä, että laulun nimi on Kysymyksiä. Sävel  A. E. Hagfors ja sanat Emil von Qvanten. Miten laulu tulikaan mieleen tällaisena tuulisena päivänä?

Eilen olin oikein uutteruuden perikuva ainakin omasta mielestäni. Ruokkosin kasvimaata, keräsin litran vadelmia, sulatin pakastimet ja jopa niin pitkälle menin ahkeruudessani, että rupesin virkkaamaan ET-lehden kesäkassia, sitä samaa jonka kaikki itseään kunnioittavat käsityön harrastajat ovat tänä kesänä tehneet lukuisina versioina. Sitten illalla jo oikein hyvällä mielellä köllähdinkin dekkarin viereen. Tänään olen virkannut ihan vähän tätä kassia, kun ulkohommat eivät houkuttele tuulen takia. Vaikka aurinko paistaa, tuntuu ilma kovin kylmältä. Isäntä tosin ajeli äsken nurmikkoa, mutta hänellä taisi olla toppatakki päällä, ellen väärin nähnyt.

Mutta mikäs meillä täällä, mutta lapsiparka, lapsenlapsiparka ja vielä poikaystäväparkakin ovat Lapissa lomailemassa ja siis ainakin palelemassa. Matkasta piti tulla ikimuistoinen kaikkine kullanhuuhtomisineen sun muine ohjelmanumeroineen, mutta liekö noilla ollut yhtään aurinkoista päivää? Nyt viikonvaihteessa heidän pitäisi ilmeisesti kotiutua, joten varmaan saamme raportin lähipäivinä.

Meidän uutisemme ovat kovin pienimuotoisia. Suurin asia, oikein jymyjuttu on tänään se, että jänis, josta olen jo pariin kertaan kirjoittanut, ilmeisesti tosiaan asuu meidän pihassa. Eilenkin se loikki karkuun saman matalaoksaisen vanhan kuusen juurelta, josta olen sen nähnyt aikaisemminkin lähtevän. Panin juomavettä pieneen ämpäriin toivoen, että kasvimaa kuitenkin saisi olla rauhassa. Menenpä tutkimaan tilannetta tämän päivän osalta ennen kuin lähdemme kauppaan.