Tänään on ollut lähinnä huoltopäivä. Ensin aamulla ovelle tuli kaveri kaupittelemaan palosammuttimia. Hän huomautti, että vanhat, liki kakskymppiset sammuttimemme ovat jo aikansa eläneet eikä niitä enää saa huollettuakaan. Kaupat tehtiin ja ostettiin vielä sammutuspeittokin, jollaista olen suunnitellut jo pitemmän aikaa taloon, mutten vaan saanut ostettua.

Voi hyvin olla, että nämä kapineet olisi ostettu täsmälleen samalla rahalla tai ehkä halvemmallakin lähimmästä rautakaupasta. Näin asia kuitenkin tuli kätevästi hoidettua, varsinkin kun poika vielä ruuvasi ne seinäänkin.

Seuraavaksi huollettiin minua eli lähdin kampaajalle. Tiesin jo etukäteen, että permanentissa menee suunnilleen koko iltapäivä ja niin menikin, kun kampaaja joutui hoitelemaan omia asioitaan kesken asiakaspalvelun. Jos ei olisi ollut niin monivuotinen asiakkuus kyseessä, olisin varmaan hermostunut, varsinkin kun kyseessä oli lapsen kouluun liittyvät asiat, joita äiti joutui hoitamaan kesken oman työpäivänsä. Toivottelimme jo hyvää joulua, kun arvelimme, että mahdollisesti ei enää ennen joulua tarvitse tavata.

Huoltotoimet jatkuvat ensi viikolla. Kotimatkalla kävin tilaamassa itselleni jalkahoidon, sillä huomasin syntymäpäivälahjaksi tulleen lahjakortin menneen ajat sitten vanhaksi. Se onneksi vielä kelpasi ja karheat jalkapohjat raaputetaan ensi viikolla sileiksi.  Miestäkin huolletaan ensi viikolla: hänellä on taas yksi käynti aluesairaalassa ja ehkä myös paikallislääkärillä reseptejä uusimassa.

Kun ajelin illansuussa kotiin, niin tie kiilsi siihen malliin, että pian alkavat lätäköt jäätyä. Áurinko kuitenkin paistoi iltapäivällä ihanasti - kilpaa kaupungin loistavien jouluvalojen kanssa.

Yö oli aika viileä, vaikkei mainostetusta myrskystä kai ollut täällä suurempaa haittaa. Kun aamulla nostin terassille kesän kukka-asetelman, joka oli unohtunut ulkopöydälle, oli aluslautasen vesi jo kuitenkin riitteessä. Pytyssä on niin kehnosti menestynyt pelakuu ja muratti, että en edes viitsi ottaa niitä sisälle, vaan sopivan ajan kuluttua nostan koko astian roskikseen. Alkukesän ne kukoistivat oikein nätisti, mutta into loppui sekä hoitajalta että hoidokeilta. Yleensä olen ottanut kesämuratit talteen, mutta kun puolet kuolee kuitenkin talven aikana, niin tänä vuonna saavat jäädä ulos ja iIkkunalaudat ovat jo muutenkin täynnä tavaraa. Yksi muratti kyllä talvehti viime vuonna ulkona kukkalaatikossa, mitä ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut. Sitä tämä ilmaston lämpeneminen merkitsee.