Hiki virtaamalla virtaa päästä ja tulin sen takia hetkeksi tähän istahtamaan ja samalla tarkistamaan sähköpostit. En nyt muuten töitäni mainitse, heh-heh, mutta kävin äsken kastelemassa kurkun- ja tomaatintekeleitä ja sitä ennen vattuja poimimassa toisen kuuman kasvihuoneen muovikaton alta. Siinä tuppaa tulemaan vähän kuuma. Pakkaseen meni  puolitoista litraa vadelmaa. Nyt minulla on jo varmasti 15 litraa tallessa. Kyllä minä marjoja syön tuoreena, mutta kiva niitä on saalistaa talvenkin varalle. - Kurkkuja olen syönyt jo ainakin neljä tai viisi kappaletta ja vielä on ainakin yksi melkein valmis odottelemassa sekä muutamia pikkualkuja. Ikinä ei ole kurkku ollut näin hyvää! Tomaatit ovat edelleen hyvin vihreitä tomaatteja lämmöstä huolimatta.

Hyvä kun on näitä puutarhamarjoja, kun ei meistä kummastakaan ole enempää sieni- kuin mustikkametällekään. Eikä sopivia metsiäkään ole lähistöllä, ei sen puoleen. Vanhat sieni- ja marjametsät näyttävät nyt enemmän ryteiköiltä eikä niihin huonojalkaisten pidä lähteäkään urheilemaan. Muutenkin olen vähän arka lähtemään vieraisiin metsiin. Mustikassa kyllä käytiin lapsena joskus autolla vähän kauempanakin. Oman metsän saalis oli aika pieni, muutaman litran luokkaa. Puolukat äiti osti kaupasta tai ehkä joltain kylän eukolta, en tiedä.

Nyt lähden keittelemään perunoita ja kukkakaalia. Tarkoitus on syödä ne sillinpalojen kanssa eli se on sopivaa ruokaa näin helteisen päivän päätteeksi.