Ei tarvinnut panna vielä hampaita naulaan. Nyt on suussa taas koko kalusto ja ikiomia kaikki! Mutta suuri herkkuni onnenleipä ynnä muut ihanat kovat hapanleivät jäävät nyt valitettavasti meidän perheen osalta kauppaan.

Hajonneesta hampaasta oli jäljellä posken puolelta vähän pintaa ja kuulemma terve juuri. Niihin hammaslääkärini aamulla rakensi taitavasti uuden hampaan. Koko toimenpide kesti vain 20 minuuttia ja kaikki meni ällistyttävän hyvin, vaikka jännitin kovasti etukäteen. Varsinkin kun kotoa lähtiessä oli enemmän tai vähemmän etova olo jo valmiiksi, johtuen ilmeisesti lääkkeistä ja aikaisesta aamuherätyksestä. Kaikki meni hyvin: en tukehtunut limaan, en nielaissut yskänpuuskassa poraa enkä edes haukannut hammaslääkäriä kädestä. Hammaslääkärini arveli, että toimenpiteen aikana suussa ja nielussa oli niin paljon kosteutta, että se esti yskänärsytyksen.

Kun aloitin antibioottikuurin vasta eilen, niin eihän se vielä ole ehtinyt purra. Nyt on keskityttävä sen hoitoon. Tällainen yli viikon kestänyt kuume väsyttää, vaikkei mullakaan ole ollut kuin korkeimmillaan 38,5 eikä varmaan enää nyt edes 37 astetta. Normaalilämpöni on kyllä aika matala ja pienikin nousu tuntuu heti kropassa.

Tarkoitus oli käväistä kirjakaupassa ostamassa potilaalle sopivaa lohtuluettavaa, mutta eihän se liikkeen mokoma vielä puoli yhdeksältä ollut auki.