Tein äsken taas ison annoksen kaalisalaattia. Kesäkaalin pää, omena, puolikas chilipaprikaa, iso purkillinen rasvatonta raejuustoa ja kastikkeena kermaviiliin sekoitettu pussillinen uutta Santa Marian chili-mangomausteseosta, joka tosin piti sekoittaa kolmeen desiin kermaviilia eikä kahteen. Salaatista tuli ihanaa! Tämä oli päivän myöhäislounas. Laihdutuspillereillä ja ruokavalion tarkkailulla sekä ruokamäärän vähentämisellä on nyt kadonnut 5,5 kiloa viidessä viikossa. Otan vastaan onnitteluja! Tosin on sanottava, että luultavasti vain itse huomaan eron...

Kävimme tänään paikkakunnan uusitussa hypermarketissa, koo-merkkisessä. Ei tarvitse ihmetellä, miksi ihmiset lihovat. Ennen karkit olivat yhdessä paikassa ja sipsit toisessa, mutta täälläpä törmäsin joka käänteessä vuoren (lue seinän) korkuisiin sipsipussiasetelmiin. Karkkilaarejakin tuli vastaan joka puolella. Limuja oli koko kaupan leveydeltä, siis metreittäin. Ei tarvitse varmaan erikseen mainita, että kävelymatkat ovat noin isossa kaupassa äärettömän pitkät ja huonojalkaisille suorastaan mahdottomat. Emme olisi sinne menneetkään, mutta oli asiaa sekä apteekkiin että viinakauppaan, joten päätimme tehdä muutaman ruokaostoksemmekin saman katon alta.

Kauppavalitus ei pääty tähän. Invapaikat olivat hävinneet kokonaan. Vaikkakin rakennustyöt ovat jonkin verran kesken, olisi kohtuullista säilyttää edes muutama merkitty invapaikka myös remontin aikana. Olisinkin mennyt tekemään reklamaatiota, mutta neuvonnassa oli sakeat jonot ihmisiä jonottamassa ilmeisesti lottoa ja veikkausta. - Siihen kulmakunnan komistukseen ei tarvitse siis enää mennä.

Voi olla, että tuon merkkiseen puotiin ei kohta mennä muutenkaan. Ainakaan minulla ei yleensä ole käteista rahaa kukkarossa muutamaa euroa enempää. Pankkikortti kylläkin on ja sen lisäksi erilaisia luottokortteja. Meille on ruokakaupan luottokortti osoittautunut verrattomaksi ratkaisuksi, sillä kortille - kummallakin omansa, tíli yhteinen -  ovat menneet myös bensa- ja rautakauppa-asiat ja lasku on maksettu kerran kuussa. Nyt Kesko on ilmeisesti vaihtanut pankkiaan ja niinpä meidänkin korttimme menee kuun vaihteessa vanhaksi. Tein nettitilauksen uudesta jo ajat sitten, nyt Pohjola-pankista joka tässä meidän tapauksessamme oli ainut mahdollisuus. Emme ole tämän pankin asiakkaita: omaa sukua osuuspankki. Kun mies on suurempituloinen ja vielä silloin oma statukseni oli työtön, tein tilauksen pääkortista tietenkin miehen nimiin ja hänelle kortti myönnettiinkin. Siitä tuli kirjekin noin kolme viikkoa sitten. Korttia tai tunnuslukua ei ole tähän päivään mennessä näkynyt ja maanantaina vanha kortti menee vanhaksi.

Rupesimme huolestumaan ja soitin viikolla pankkiin. Pankkineiti ei ensinnäkään suostunut keskustelemaan minun kanssani, koska kortti oli tulossa miehen nimiin. No, eiväthän he voi tietää, että minä se olen talon kasööri, joten tämän ymmärrän. Mies otti luurin ja kertoi, että kun toisen pankin kortti menee pian vanhaksi, niin olisi kiva saada uusi tilalle. Pankkineiti tokaisi, että ei hänelle kuulu toisen pankin asiat!

Tarkoitukseni oli hankkia itselleni rinnakkaiskortti jo silloin, kun tein miehen tilausta. Sepä ei netissä käynytkään, vaan vasta sitten kun uusi kortti olisi tullut. Samainen neiti keskiviikkona huomautti, että ei ole itsestään selvää, että olen edes luottokelpoinen heidän mestarikortilleen. Hemmetti! Olin luullut, että kun luottoraja on määritelty ja pääkortin haltija vastaa velasta, niin kortti myönnetään ilman muuta puolisolle edes kyselemättä tuloja.

Tietysti voisimme ostaa ostoksemme käteisellä Suomen rahalla, mutta kun tämä on niin kätevää. Pankkiautomaatteja ei ole ihan joka nurkalla eikä miehellä edes ole sellaista maksukorttia, jolla rahaa saisi muualta kuin rahakaupan seinästä. Muutenkin sumplaamme laskuja maksuun sen tililtä, jolla kulloinkin rahaa sattuu olemaan, kun kerran yhteistaloudessa ja avioliitossa elämme.

Euronkuvat vilistävät muutenkin nyt silmissäni, sillä remontti taitaa olla alkamassa pikapuoliin. Toimeliaan näköistä ukkoa marssi äsken miehen johdolla sisään; tekijäporukka on löytynyt ja vielä vanhoja tuttuja. Ulkoeteisen katto vuotaa eli se on avattava ja samalla korjattava parveketta. Lähdenkin kuulemaan tuoreimpia uutisia asian tiimoilta.