Tänä iltana on vietetty miehen syntymäpäivän aattoa, jonka kunniaksi tyhjensimme päivän päätteeksi talon ainoan punaviinipullon. Sen jälkeen otin vahingossa väärät lääkkeet - omat tosin, mutta aamulääkkeet kun piti ottaa iltalääkkeet. Eli jos ei mitään enää kuulu, niin sitten tiedätte mistä johtuu. Arvelimme tulevan päivänsankarin kanssa, että tuskin tässä vielä henki lähtee, mutta huominen voi olla katala päivä. Pitäisiköhän panna kello varmuuden vuoksi soimaan, kun muutenkin nukun tosi makeasti aina sauna jälkeen.

Ennen kuin pääsimme avaamaan viinipulloa, ehdin saunoa oikein kunnolla. Sitä ennen raivasin ja kuurasin taloa sillä silmällä, että pian on pidot. Kävimme kauppaostoksillakin: kolme kassillista tavaraa. Ja aikaisemmin aamulla olin käymässä ortopedin pakeilla ja sain kortisonipiikin kipeään akillesjänteeseeni.

Samalla retkellä ostin miehelle synttäri- ja joululahjaksi kaksi college-puseroa ja teepaitaa. Toinen paketti annetaan huomenna, toinen aattona. Huomisessa paketissa on vielä herätyskellokin, joka oli erityisesti toivomuslistalla. Vaatekauppa antoi kolmanneksen alennusta eli siksi nämä tuplaostokset. Plus sen takia, kun viikon sisällä kaksi pusakkaa on sanonut yhteistyön irti. Yritin parsia toisen kyynärpäätä, mutta se oli niin hiutunut, että ei varmaan montaa pesua enää kestä parsittunakaan.

Talo on nyt periaatteessa kunnossa. Silitetyt liinat on pöydillä, mutta enää illalla en jaksanut ruveta rahtaamaan glögimukeja ja -patoja pöytään enkä vääntämään tarjottavia eli levitteitä karjalanpiirakoiden seuraksi.  Piirakatkin paistan vasta huomenna.

Olen tyhmyyttäni joskus naureskellut tällaiselle pakastepiirakkatarjoilulle ja hampaat irvessä vääntänyt milloin minkäkinlaista kakkusta tarjottavaksi. Viime vuonna piirakat saivat niin valtavan suosion ja isot kiitokset, että enpä taida enää vaivata päätäni tarjoilun suunnittelulla.

Huomenna ehkä kadun, mutta kaikkea ei kerta kaikkiaan jaksa. Ulkomuistista sanottuna työlistaani ei pitäisi jäädä kovin paljon tekemättömiä töitä. Jouluruoat on kokonaan toinen asia, mutta niitä alan miettiä tosissani vasta ensi viikolla.

Mies ei vietä tasajuhlia, mutta tästä joulunvastaanottajaistilaisuudesta on tullut jo perinne. Otan huomenna kuvia ja ehkä joku päätyy tännekin. Laskeskelin vierasmäärää: ehkä 30, ehkä 40, ehkä 50. Huomenna olemme viisaampia ja ainakin vielä tätäkin päivää väsyneempiä. Väsyneitä, mutta onnellsia?.