645763.jpg

645768.jpg

645773.jpg

Ihailin eilen pilvien kauneutta. Nämä kaikki kuvat on otettu periaatteessa samasta kohtaa taivasta. Taivaan avaruuden katseluun ei varmaan koskaan voi kyllästyä. Ehkä juuri noiden pilvien kauneuden takia tulee helposti ajatelleeksi, että taivaan kaikkivaltias istuu konkreettisesti pilvenreunalla jalkojaan heiluttamassa...

Kaksi ensimmäistä kuvaa on ottanut riippumatossa päivän puuhien jälkeen lepäilevä rouva. Kolmas on napsaistu siinä vaiheessa, kun jo on aloitettu kasvihuoneen avajaisviinin siemailu terassilla ja lievän sorttinen mykkäkoulu on yhteisestä, sanattomasta sopimuksesta päättynyt... Tämä mieheni, herra kaikkitietävä on joskus aikamoinen töksäyttelijä, mutta hänen mielestään muija on ihan samanlainen, niin että kai me ollaan tasoissa.

Kummasti sopu syntyy yhteisissä töissä. Eilen laskimme kaikki mahdolliset pihapytyt täyteen vettä, kun nyt kerran letkut oli viritetty. Olen ennenkin maininnut, että vanha pihakaivo on suuri aarre. Emme ikinä raaskisi ottaa kasteluun kunnanvettä sellaisia määriä, mitä eri puolille tonttia tarvitaan.

Tänään olisi kiva käydä kasvikaupassa, sillä muutamat isot piharuukut kaipaisivat vielä somistusta. Ja perennojakin pitäisi katsella, sillä poloinen floksipenkki on auttamatta pilalle viime kesän jäljiltä. Sitä emme silloin raaskineet kastella tarpeeksi. Kuvittelimme, että kyllä ne sieltä nousevat. Nousivatkin, mutta ihan vääriin paikkoihin eli penkin keskusta on tyhjä ja kasvit, jos nyt eivät suorastaan rehoita, niin kasvavat kuitenkin penkin ulkopuolella. Pitäisi varmaan purkaa koko penkki ja istuttaa uudestaan ennen kuin lipstikka valtaa koko penkin. Se onkin lisääntynyt hyvää vauhtia ilmeisesti maavarren avulla.