Fasaaneilla on pesintä- tai ainakin seurustelupuuhat menossa, kuten jo muutamana päivänä olemme voineet havaita. Tänään pääsimme oikein aitiopaikalta seuraamaan kosintaa. Harmillista, ettei ikkunan läpi saanut kovin skarppeja kuvia ja talokin vielä varjostamassa osaa kuvista. Jotain kuitenkin tarttui kameraan, joten en malta olla esittelemättä näitä kosiomenoja. Kuvat ovat lapsillekin sallittuja, sillä meidän fasaanit ovat säädyllistä lajia.

Ensin huomasin tai oikeastaan kuulin pariskunnan olevan ikkunan alla pensaiden alla. Sulhasmies on vasemmalla varjossa..

1492449.jpg

Pian pariskunta onneksi siirtyi väljempiin maisemiin nurmikolle. Siinä sitten kukko kierteli moneen kertaan kanan ympärillä, huusi ja levitti siipipeilinsä komeaksi, toispuoliseksi viuhkaksi, kuten sillä on tapana.

1492457.jpg

Ilmeisesti kana antoi myöntävän vastauksen.

1492461.jpg

Pariskunta päätti siirtyä kuusen alle toimittamaan askareensa loppuun. En  käsitä, miten urosfasaani sai itsensä tuollaiseksi palloksi. Edes kuvaa suurentamalla en ymmärrä sen asentoa. Sama sulhasmies siinä kuitenkin on kuin edellisissäkin kuvissa...

1492463.jpg

Vähän ajan päästä kukko tallusteli luultavasti tyytyväisen näköisenä pitkin pellon laitaa. Eukosta ei näkynyt enää jälkeäkään.