Tänään on kauppalistalla heijastimia. Itselläni tosin on joka takin taskussa vähintään yksi heijastin ja käsivarsiversiokin on eteisen pöydällä, jotta muistan napata sen iltalenkille mukaan. Heijastimia pitäisi olla aina varalla. Entiseen aikaan niitä sai ilmaiseksi vakuutusyhtiöistä ja pankeita, mutta nyt heijastimet on ihan itse ostettava. Eivätkä ne ole halpojakaan.

Äkillinen tarve tuli, kun eilen tarvitsin heijastinta toiseen tarkoitukseen ja nappasin sen ulkotakin taskusta. Kiinnitin nimittäin yhden sievän sydänheijastimen naulalla postilaatikon yläpuolelle ihan postinkantajan avuksi. Meidän isäntä arveli heti, että se ei kauan siinä säily. Itse veikkasin, että säilyy se nyt yhden vuorokauden ainakin. Olin väärässä.

Kävimme kaupassa ja terveyskeskuksessa eli olimme korkeintaan pari tuntia poissa kotoa. Jo oli heijastin kadonnut sillä aikaa. Se olikin sopivalla korkeudella pienikantaisessa naulassa, josta sen sai helposti mukaansa kuka tahansa, jopa pikkuiset koululaiset. En ollut löytänyt tarpeeksi isokantaista naulaa ja sijoituspaikka oli tarkoituksella sen verran matalalla, jotta postikuskin autonvalot osuisivat siihen. Tänään aion ostaa pehmeää materiaalia olevan heijastimen ja naulata sen ainakin viidellä naulalla kiinni. Toivottavasti söpö sydän pääsi oikeaan käyttöön. Valitettavasti olin raksinut narun ja hakaneulan pois...