Eilen jo ilmoittelinkin laatikossa, että nyt meni 20 000:n kävijän raja rikki. Kiitos kaikille lukijoille! Kuten etukäteen lupasin, rajapyykin ylitys merkitsi pikkulahjoitusta hyvään tarkoitukseen. Ensimmäinen kohde oli Yhteisvastuukeräys, jonka sivuille on linkki sekä tässä että laatikossa.              

Jo viime viikolla, tasan viikko sitten tuli ajatus haluta hankkia jotain myös itselle, muistoksi rakkaasta koirasta. Tilasinkin Yhteisvastuun kaupasta Aarikan valmistaman korun, joka voi toimia kännykkäkoruna, käsilaukun somisteena, rukousnauhana tai vaikka tässä tietokoneen vieressä valaisimesta roikkumassa. Näitä puupampuloilla somistettuja koruja on myös sormuksena ja kaulanauhana saatavana.

   1386803.jpg       1386801.jpg   1386804.jpg

 

Valitsin jo seuraavankin avustuskohteen, sillä en aio lopettaa bloggausta ja toivon lukijakuntanikin säilyvän. Tuleva kohteeni on World Visionin vesijohtokampanja.

Aionpa hyvinkin ostaa metrin vesijohtoputkea sitten kun mittarissa on seuraavat kymmentuhannet eli kun 30 000 kävijän raja menee rikki. Tule siis usein kylään, oikein usein käymään! Metri putkea maksaa 18 euroa. World Visionin nettisivuilla ja -kaupassa kerrotaan lisää vesijohtohankkeesta Kenian Meibekin laakson 30 000 asukkaan alueelle:

"Meibekin laakson hanke sijaitsee Luoteis-Keniassa, n. 360 km Kenian pääkaupungista Nairobista. Seutu on vuoristoista ja kuivaa. Tärkein toimeentulolähde on maanviljely.

Alueen ongelmana on vedenpuute. Suurin kuivuus ajoittuu joulukuun ja maaliskuun välille. Seudun asukkaat turvautuvat pääasiassa Moiben-joen veteen. Naiset ja lapset kävelevät päivittäin keskimäärin 8-10 km noutaakseen vettä ruoan laittoon. Myös karja on vietävä juomapaikalle päivittäin."

"Yhdessä Meibekin asukkaiden kanssa rakennetaan läheisestä padosta alkavaa vesiputkiverkostoa, jonka avulla vesipisteitä saadaan alueen jokaiseen kylään. Näin vedenhakuun käytettävä matka ja aika lyhenevät huomattavasti. Osa vesiputkista kulkee maan päällä, jolloin ne ovat teräksisiä ja hinnaltaan kalliimpia. Maan alle kaivettavien putkien materiaali on pvc-muovi. Yhteensä vesiputkia tarvitaan jopa 42 kilometriä."

"Hankkeen päätavoite on Meibeki-laakson asukkaiden asumisolojen parantaminen; puhtaan veden takaaminen, viljelyn ja karjanhoidon edistäminen, terveyspalveluiden lisääminen ja koulunkäynnin edistäminen. Hankkeessa kerrotaan myös hivin ja aidsin ja tyttöjen sukuelinten silpomisen vaaroista sekä tuetaan tasa-arvon toteutumista.

Meibekin asukkaat ovat jo pitkään ponnistelleet puhtaan veden saamiseksi koteihinsa. Veden myötä myös jo valmiina olevat koulu, asuntola ja terveysasema voivat toimia.
Lue lisää puhtaan veden projektista » "

Näissä ajatuksissa kömmin nukkumaan. Hyvää yötä - vai pitäisikö jo toivottaa huomenta!