Loppuviikolle ennustetaan kylmää ja mahdollisesti jopa räntäsadetta, joten tuntuu mukavalta, kun tänään pääsimme kunnolla käsiksi pihahommiin. Sen kyllä tunnen luissani. Kaivoin nimittäin lapion levyiset ja syvyiset ojat kasvihuoneen molemmille puolille. Ei veden ja viemäröinnin takia, vaan siksi että tarkoitus on siirtää maa-artisokka kasvamaan uuteen paikkaan. Keväällä vaan uutta multaa ojaan ja mukulat siihen. Maa-artisokat sitten varjostavat myös etelän puolella olevaa kasvihuonettakin sopivasti, näin arvelemme. Myös piparjuuri on tarkoitus siirtää samoille tienoville. Muutama vesitynnyrikin olisi tyhjennettävä - onhan tätä hommaa.

Isäntä tekaisi aamulla uuden lehtikompostorin. Tuo takana oleva kasa on aikaisemmin paikalle ajettuja tavaraa. Tässä on kaksi rautakaupasta valmiina ostettua, tähän tarkoitukseen suunniteltua neliosaista seinäkettä, joista meillä tehtiin yksi isompi. Ilmastoinnin takia ne pantiin lavojen päälle. Siilejä ei ole näkynyt koko kesänä, mutta ehkä joku keksisi muuttaa tuonne alle talvehtimaan?

969402.jpg

Viritys on kuulemma jo nyt osoittautunut pihaamme sopivan kokoiseksi. Se täyttyykin kiivasta vauhtia. Toisaalta puissa, ainakin tammissa ja varsinkin hevoskastanjassa on vielä valtavasti lehtiä. Eli siis vaikka piha juuri nyt näyttää hienolta, ei siitä pidä liikaa ylpistyä. Töitä riittää, mutta jos lehtiä jää maahan, niin ovatpa madonruokana. Keväällä, kun nurmikko alkaa kasvaa, ei vanhoista lehdistä ole enää mitään huolta. Haravointi onkin enemmän ehkä terapialuonteista. - Nuo pöntöt leikkurin takana keräävät lehtisilpun ja ovat aika kätevät tyhjentää.

969405.jpg

Nyt teen pikalenkin piskin kanssa ja jatkan sitten vielä hommia. Trampoliinikin odottaa purkamista ennen lumien tuloa...

Kävimme välillä hiukka savisissa pihakamppeissa kaupassakin, kun oli sekin pakko ehtiä tehdä. Siellä oli jotkut arpajaiset menossa. Arpa-ukko  ilmeisesti arveli, että näin surkean näköisellä sakilla ei kuitenkaan olisi varaa keittiöremonttiin eikä edes tarjonnut meille arpakuponkeja. Pitäköön arpansa, emme kuitenkaan ostaisi hänen keittiökalujaan. Pistin firman nimen kyllä muistiin!