Päivä on näköjään jo kääntynyt Uuden Vuoden aaton puolelle, mutta jotta vuosi vaihtuisi paremmissa merkeissä, oli pakko tulla purkamaan vähän päivän murehia. Onneksi siis eilisen - tänään on toivottavasti uudet ilot. Tulossa on nyt vali-vali-juttua.

Vuodatuksen tökkiminen tietysti harmitti päivällä. Vaivat eivät kuitenkaan siihen päättyneet. Mitä nyt yhdestä blogiriippuvaisesta eukosta, mutta kun isäntä tuli illalla pihalta naama, silmälasit ja vaatteet veressä. Ensimmäiseksi hän ilmoitti, että ei ole kaatunut tai muuten törmäillyt pimeässä ja sen uskoinkin. Hän oli käynyt tupakalla ja ulkona istuessaan repäissyt kynnellä otsasta silmien välistä ilmeisesti jonkun ruven irti. Ihonsa on hyvin ohut ja siinä on jotain minulle mystistä, hilseilevää vaivaa, johon hän ei kaipaa minun hoito-ohjeitani. Siitä lähtien päästä on valunut verta.

Reikä on pieni, mutta tuleehan pienestäkin reiästä verta jos on valuakseen. Jotenkin se ei suostu umpeutumaan eikä veri siis hyytymään. Olisikohan otsassa ollut vaikka pieni luomi, joka nyt irtosi? Muistin kolmen koon ohjeen: pää on koholle, kiristysside ja kylmää. Istuvan miehen pää on ilman muuta koholla, mutta sidettä ei kuulemma saisi kuin kurkun ympäri vetämällä. Jonkinlainen paineside syntyi sentään silmälasin pokien tukemana. Kolmannesta koosta hän ei halua kuullakaan eikä pakastevihannespussi tietysti kiva koriste otsalla olisikaan. Saa nähdä, miten yö menee ja mikä on tilanne aamulla.

Se on selvää, että tuo ei ole tavanomaista, mutta meidän isäntä varmaan sanoo olevansa terve kuin pukki vaikka lääkärit miten toista todistaisivat. Jos nyt yleensä suostuu lääkäriin lähtemäänkään. Vastaansanomaton argumenttinsa on: "Eikö ole mukavampi kuollakin kotona?"

Vaivat eivät jääneet tähän. Minä tai koira emme onneksi ainakaan toistaiseksi ole kompuroineet, mutta tiskikone on hajalla. Olenkin vahtinut sitä kylmien suihkujeni jälkeen ja äsken tuli todistettua, että kone todella vain ottaa vettä ja poistaa vettä. Eli tyhjentää uutterasti lämminvesivaraajaa. Ohjelmakoneistossa varmaan on vikaa? Oli mitä hyvänsä, niin huoltomiestä ei ainakaan tähän hätään saada paikalle. Ehkä ajamme huomisella kauppareissulla katsomaan, olisiko huoltoliike sattumoisin auki, jotta voisimme edes tilata miehen lähitulevaisuudessa kotikäynnille.

Onneksi joulun vieraspidot on pidetty ja tulevat tiskit voi tiskata vaikka käsin. Nythän tulossa on illaksi veljeni emäntineen syömään kalkkunaa. Olin uhkarohkea: vein sisällä sulamassa olleen linnun yöksi ulkoeteiseen. Toivottavasti se on aamulla vielä tallessa eikä ole umpijäässä. Kakku - jo etukäteen mainostamani hyytelökakku - näyttää omituiselta, mutta se on  jääkaapissa vielä vuoassaan, joten en ole päässyt testaamaan makua.

Vuoden 2008 toivotukset on parasta lähettää jo nyt varmuuden vuoksi ensimmäiseen kertaan teille, hyvät ystävät. Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää, siunattua uutta vuotta. Pidetään yhteyttä tulevanakin vuonna!