Kun mies lähti perjantai-illan harrastukseensa rupesin minäkin harjoittamaan luovuutta eli maalaushommiin. Koristelin vähän naispuolisen lapsenlapsen joululahjaa ja sitten samalla nukketalon astioita. Maalasin käpälänikin enkä tietenkään löytänyt mistään tärpättiä. Maali on kestävää ja kiiluvaa kuparinväristä Miranolia, joka pysyy varmaan oikein hyvin kynsissä. Ellei tärpättipulloa löydy, menen kaiketi huomenna kauppaan hanskat kädessä.

Tältä näyttää kattilatehtaani tällä hetkellä:

Ylärivissä on kuparivuokia. Olen jo kertaalleen kiittänyt Puikkopappia mainiosta ideasta, mutta varmaan lisä ei koskaan tee pahaa. Fazerin suklaakonvehdit menivät jo meilläkin ns. parempiin suihin.

Kattilatehtaan alarivissä on kuparinen kahvipannu ja kattila, jotka vielä hetki sitten olivat kiiltävää "terästä". Löysin Prismasta ihan taloustavaraosastolta Metaltexin pöytäliinanpidikkeet. Nipsut ovat tallessa vastaista käyttöä varten, pannu ja kattila maalattu ja vielä on jäljellä teräksen värinen kaulin ja riivinrauta. Raastin tietysti on hyvä sellaisenaan ja kaulimesta tulee joskus varmaan valkoinen marmorikaulin. - Lundby-taloon nämä ovat liian suuria, mutta maalasinkin ne vastaisen varalle. En edes vilkaissut hintaa, kun niin innostuin näistä.

Tekeillä on muutama käsityökin. Pieni ryijymatto tulee lämmitämään Tonttulan lattiaa. Virkkasin ensin pohjan, mutta matto näytti niin tylsältä, että päätin laittaa siihen muutaman nukan. Ja pari lisää ja nyt siitä tulee kokonaan nukitettu. Myöhemmin tästä tulee varmaan olohuoneen matto nukketaloon.  Puikoilla on viides hyvää tekevä saapassukkakin, siis puolikas kolmannesta sukkaparista. Kunhan saan parin valmiiksi, niin taidankin laittaa nämä jo matkaan ja jatkaa neulomista joulutouhujen jälkeen. Sukkalankaa on kyllä vielä moneen pariin.

Huomasin muuten laskuvirheenkin omissa Sukkasato-sukissani. Unohdin kai laskea mukaan yhden ystävälle lähteneen sukkaparin. No, eihän sillä mitään väliä ole, mutta se ilmeisesti tasoitti saaliini kahteenkymmeneen. Tämä korkeampi matematiikka on niin vaikeaa... Tuli vain mieleen kun mietin ystäväni joulukorttia.

Mukavaa ja toivottavasti sateetonta viikonvaihdetta!