Sirkus tulee kaupunkiin! Se on takuuvarma kevään merkki, vaikka nyt kuulemma on räntää ja pakkastakin tiedossa. Jo muutama päivä sitten olin kuulevinani tieltä juuri sellaista kolinaa, mikä syntyy kun isoja sirkuslaitteita yms. kuljetetaan isoilla autoilla. Ja niinhän niitä olikin jo sirkuskentällä ja rakennustyöt täydessä vauhdissa, kun eilen liikuimme sillä suunnalla. Mulla ei tietenkään ollut kameraa taskussa.

Kameraa olisi tarvittu tänä aamunakin, kun seuraava satsi sirkuksen tavaraa kolisteli tiellä. Kamera oli tietenkin eteisen pöydällä, mutta etteköhän te ole sen verran fiksuja lukijoita, että nyt kun panette silmät kiinni, voitte oikein hyvin kuvitella pitkän, iloisen värisen autoletkan huristelevan ohitsenne. Toivottavasti kamera on mukana seuraavan lastin ajaessa ohi.

Todellínen merkki keväästä on tietysti sinivuokko. Naapuri kertoi eilen, että heidän mäessään se jo kukkii. En nähnyt, vaikka miten yritin tiirata sinne suuntaan, joten kyse voi olla ihan yksittäisestä tapauksesta. Meidän kukkapenkissäkin on ollut yksi laiha sinivuokko, mutta se ei vielä ole yhtään nostanut päätään. Eikä ehkä nostakaan vähään aikaan, jos tosiaan ilmat kylmenevät, kuten tuntuu. Piha on vielä niin märkä, että ei ollut mitään asiaa nurmikkoa haravoimaan. Tien ja portaiden vierukset sentään sain siistittyä eilen.

Kävelin eilen - sekä koiran kanssa että ilman - suunnilleen kolme, neljä kilometriä, jopa niin uutterasti että ainoista lenkkitossuista pohjat irtosivat. Voi voi, nyt pitää saada äkkiä uudet, kun ei noita kenkiä kovin monta paria muutenkaan ole eikä oikein enää talvitöppösillä kehtaa kävellä edes postilaatikolle asti.

Urheilusuoritukset jatkuivat. Kävelyn lisäksi ajoin kovasti mainostamallani kuntopyörällä pitkästä aikaa ja peräti 10 kilometriä. Olinkin ihan naatti sen jälkeen. Flunssa vei kerta kaikkiaan voimat niin, etten aikaisemmin uskaltanut edes kuvitella pyöräilyä enkä oikein reipasta kävelyäkään. Tietysti viime viikolla tuli kuntoiltua senkin edestä siivoushommien merkeissä. Ja ne jatkuvat heti, kun rouva viitsii lopettaa jaarittelunsa eli nyt!