Puutarha-asiat jatkuvat, ei voi mitään. Nämä tässä ovat vaahteran kukkia ja niiden taakse rakennetaan nyt touhukkaasti kasvihuonetta. Osat on kotona ja seuraavaksi ruvetaan tutkimaan huoneen kokoamisohjeita. Pohjakin on tehty valmiiksi, mutta nyt on pakko vetää henkeä. Isännällä on tänään ja huomenna työkeikkoja ja ylihuomenna on äitienpäivä, joten ehkä jatkamme rakennuspuuhia maanantaina. Siivoustakin on tässä tiedossa.

579055.jpg

"Nytpä tahdon olla ma, pienen mökin laittaja. Seinät kun saan valmihiksi, toisen pään teen kammariksi, päähän toiseen pirttisen sievän hauskan puhtoisen." Enempää en muista, olisikohan jatkossa otettu kantaa puutarhan laittamiseen? Sanat ja sävel ovat kuitenkin P.J. Hannikaisen.

Emme sentään rakenna kakkosasuntoa itsellemme, mutta haaveilen kahdesta jakkarasta  ja pienestä pöydästä. Siellä voisi vaikka juoda aamukahvit tai polttaa joskus illalla kynttilää. "Olla kuin tarjottimella naapurien ja ohikulkijoiden iloksi, " huomautti mieheni ja arveli tarkistavansa kotivakuutuksen ehdot kasvihuoneen osalta. Tieltä kun voi ylettyä kivasti kivittämään huoneen seiniä esimerkiksi vappu- tai juhannusyönä. Eipä silti, rauhallista täällä suunnassa on ainakin tähän asti ollut, ei edes postilaatikkoa ole tarvinnut irrottaa uudenvuoden yöksi...