Tämä vielä sanoi tänään kello 14.00, että ei ikuna enää pakasta mansikoita. Nyt kello on 17.03 ja työnsin juuri 15 rasiallista mansikkaviipaleita pakkaseen. Niin sitä aatokset muuttuu, kun kaupassa oli tyrkyllä komeita kotimaisia lähimansikoita. Viiden kilon laatikko alle kolmekymppiä enkä epäröinyt hetkeäkään, kun nostin laatikon ostoskärryyn. Marjat olivat hehkuvan punaisia ja kookkaita, joskin vähän happaman puoleisia. Kuvankin otin, mutta en ole vielä siirtänyt tämän päivän saalista koneelle.

Olimme onnittelemassa mummua, joka jo istui vaarin kanssa terassilla vieraita odottelemassa, vaikkemme sen kummemmin olleet sopineet onnittelukäynnistä. Siskokin tuli perheineen ja pääsimme tutustumaan perheen kuopuksen avovaimoon, joka esiteltiin tyylikkäästi tyttöystävänä. Veljeni piipahti myös heti kun töiltään ehti. Kaksi meistä vielä puuttui. Nuorempi veli perheineen on kaukomailla lomailemassa ja yksi systeri varmaan mökillä, ellei sitten ilmestynyt porukoineen paikalle meidän poistumisemme jälkeen.

Alhaalta kuuluu tenoritorvistin soittoa. Sataman valot ovat menossa, ellen väärin luule. Tältä se näyttää, torvi nimittäin.

1721930.jpg

Minulla on menossa kesätopin virkkaus, joten varmaan vietän tätä iltaa pääasiassa käsitöiden merkeissä. Purin yhden valmiin ja yhden puolitekoisen neuleen ja jos tämä virkkuus onnistuu, on raaka-ainetta vielä runsaasti jäljellä esimerkiksi pikku-jakkuun. Minähän tässä kutistun, tosin en vielä ihan sentään silmissä, mutta -7 kg! Silti vielä on varaa laihtua...

Huomenillalla tulee pikkuneiti, 7 v. yökylään. Miniän veli vihitään ja me olemme ilmeisesti ainoat heidän lähipiiriinsä kuuluvat, joita ei ole kutsuttu häihin, joten meidän värvättiin lapsenvahdeiksi. Tietysti neitokin menee enonsa häihin, mutta iltabileet varmaan venähtävät aamupuolelle eivätkä muutenkaan enää siihen kellonaikaan ole sopivat tämän ikäiselle juhlijalle. Likka on luvattu tuoda meille joskus vähän ennen nukkumaanmenoaikaa. Ukkikin ehtii siihen mennessä omalta keikaltaan kotiin.

Mukavaa viikonloppua!