Kirjoitin äsken pienen tekstinpätkän ja lisäsin vielä mukaan nätin kukkakuvankin iloksenne. Nyt sitä ei ole missään! Eli ilmeisesti olin niin hämmentynyt, että unohdin tykkänään tallentaa aikaansaannokseni. Tai sitten se hyppää jossain vaiheessa silmillenne. Kyse oli siitä, että kone temppuili ja näyttöruutu oli kapea, präntti pientä, joten ilmoitin sen ilmeisesti hajoavan. Ilmoitukseni jälkeen maksoin kiireesti kaikki laskut ja rupesin sitten ihmettelemään tietokoneen käsittämätöntä maailmaa.

Minähän en ole teknikko ja vielä vähemmän tietokonemekaanikko, mutta keksin suurentaa näyttöruudun fonttikokoa ohjauspanelin jostain valikoista. Se, tai sitten joku hämmästyttävä muu seikka sitten korjasi vikaperän näytön. Nyt tosin saan kärsiä jättikokoisesta tekstistä enkä uskalla edes pienentää sitä, jos vaikka kone suuttuu uudestaan. Tähän varmaan tottuu pian ja helpompihan isoa tekstiä on lukea kuin pientä. Yleensäkin on suotavaa, että kone vielä suostuisi jatkamaan yhteistyötä, varsinkin kun juuri maksoin Visa-laskun, joka muodostui sataprosenttisesti edellisestä tietokoneremontista.

Sama kuva uudestaan:

898467.jpg

Mukavaa viikkoa!

Edit kun huomasin, että tänään pitää - ja kannattaa - kirjoittaa ympäristöstä:

Bloggers Unite - Blog Action Day

Kyllä vaan, tämä aihe ei happane. Energiankulutus. Meille tuli tänään sähkön tasauslasku ja totesimme, miten kulutus meillä on muutaman viime vuoden aikana selvästi laskenut. Syitä on ainakin muutamia: oma säästeliäs vaan ei pihtaava elämäntapamme ja etenkin se, että olemme käyttäneet entistä enemmän puulämmitystä sähkön rinnalla. Kuten olen jonkusen kerran maininnut.

Isoja säästökohteita ovat esimerkiksi saunan ja pyykinkuivauslaitteiden järkevä käyttö. Meillä ei ole kuivausrumpua eikä -kaappia, vaikka joskus sellaista kaipaankin ja hyväksyn ennen kaikkea lapsiperheeseen hyvinkin järkevänä laitteena, kulutti mitä kulutti. Ihmettelen kovasti, miksei esimerkiksi jatkuvasti päällä olevista digibokseista ja viihde-elektonikkan laitteista kukaan nosta meteliä, ei myöskään vanhoihin verrattuna moninkertaisesti sähköä tuhlaavissa plasma- ym. televisioista. 

Sen sijaan nostetaan esille hehkulamput! Paheksun ehdotuksia hehkulamppujen käyttökiellosta. Nekö pitäisi korvata kalliisti tehdyillä, elohopeapitoisilla säästölampuilla? Höpö höpö, sanon minä! Siinä ei hyödy kukaan muu kuin lampputehtailijat ja -kauppiaat, ei ainakaan luonto eikä kuluttaja. On toki meilläkin säästölamppuja niissä kohteissa, mihin ne on järkevää laittaa, esimerkiksi rapussa, jossa palaa ikuinen valo.