Minua harmittaa jossainkin määrin se, että meidän mansikkaruukku vahingossa tuli juhlien valmistetlutohinoissa ajetuksi säpäleiksi. Kiertelimme jo muutamassa paikassa etsimässä uutta, mutta se ei näköjään nyt ole muodissa. Sattuuko kukaan teistä tietämään, mistä semmoisen saisi? Siis kyseessä on pienisuinen saviruukku, jonka sivuissa on pieniä "taskuja", mistä mansikat, kukat tai yrtit voivat tunkea ulos. Omani oli varmaan parikymmentä vuotta sitten jossain arvonnassa palkintonnoksi saatu ja aikanaan kai aika kalliskin, joka tapauksessa hyvin toimiva ja helposti siirreltävä pytty.

Pimeä ja kostea päivä on sopinut hyvin ajeluun puutarhaliikkeestä toiseen, mutta vielä pitäisi tehdä oikeitakin töitä eli istuttaa muutama lahjaksi saatu kasvi maahan. Suurin ongelma on keksiä jaloklematikselle sopiva paikka. Meidän alppikärhöt ovat huolettomia kasveja, jotka viihtyvät varmaan missä tahansa. Tämä jalompi versio on kokonaan toinen asia. Se vaatii suojaisan, lämpimän ja aurinkoisen paikan, muttei sille liian kuivakaan käy.

Lahja-laventelien sijoituspaikka on toinen mietinnässä oleva ongelma. Ehkä ne päätyvät purkkiin ja terassille, kun kasvimaa on vielä vaiheessaodottamassa tekijöitä. Toisaalta terassilla käyvät elukat voivat tehdä hetkessä tuhoja. Kun tulimme kauppareissulta, oli orava lintujen talipötköllä syömässä - meillä on vielä ruokinta menossa - ja mitä ilmeisimmin päässyt sinne lahjaksi saamani nätin orvokki-istutuksen kautta hyppäämällä. Orvokkien päällä oli joku ihan selvästi istunutkin.  

Kasvimaa tosiaan kutsuisi, mutta meillä ei taida vielä olla voimia siihen työhön. Ehkä lapio ei pysy käsissä? Ehkä polvet eivät kestä polvistumista? Kumpikin on valitellut nivelkipuja, jotka vaivaavat etenkin käsissä. Olen nukkunut pitkään, tosin välillä heräillen ja yösijaakin vaihtaen, mutta onhan tässä tehty töitäkin, joten ei ihme vaikka väsyttää. Lisäksi kaikki työvaatteet ovat joko pesussa tai ns. varmassa tallessa, josta niitä ei vielä kukaan ole jaksanut selvitellä käyttöön. Sama koskee saappaita.

Tarttis ruveta tarkastamaan yrttitarhaa ja siirtämään maa-artisokan mukuloita uuteen penkkiin, joka ensin pitää tehdä. Ynnä muuta, ynnä muuta. Mutta tehdään sitä mukaa kun jaksetaan. Sain tänään vielä muutaman onnittelu-meilin ja yhdessä erityisesti korostettiin eläkkeelle siirtymistä. Se vähän riipaisi, vaikka kirjoittaja varmaan tarkoitti pelkkää hyvää. Mitäs, kun on nuori ihminen vanhoissa nahoissa.