Yleensä kukun täällä yökaudet ihan van huvikseni. Nyt on syy: rytmihäiriöt ovat parin päivän ajan häirinneet rauhaani monta kertaa ja nimenomaan silloin kun asetun levolle, oli päivä tai yö. Ensimmäisille kerroilla en edes käsittänyt, mitä on se, kun tuntui melkein sohva tärisevän allani. Rytmihäiriöni on kerran nimetty kammioekstraksi ja lääkärin mukaan vaarattomiksi. Nyt ne varmaankin liittyvät tähän omituiseen sairauteen, joka hyökkäsi kimppuumme. 

Nyt on hyvä tilaisuus jatkaa asian setvimistä, kun se päivällä jäi kesken. Ensin oli pitkä sähkökatkos, jonka syykin selvisi illan uutisista ja sitten alkoi ukonilma.

778175.jpg

Mies on valittanut jatkuvaa päänsärkyä, jonka leimasimme hänen uuden lääkkeensä sivuvaikutukseksi, kuten lääkärikin myöhemmin arveli. Se alkoi samaan aikaan kun lääkityksessä siirryttiin puolikkaasta kokonaiseen pilleriin, kai kolmisen viikkoa sitten. Mutta jospa se onkin ainakin osaksi tätä samaa tautia, sillä muitakin influessan oireita on ollut.

Minulle tuli samoihin aikoihin kuumeen tunnetta, vaan ei mitattuna juuri mitään muuta kuin lievää nousua. Vähän yskää, köh-köh, pari kertaa päivässä. Ne vuoti silloin tällöin. Kaikki tämä kuulostaa tavalliselta kesäflunssalta ja aika lievältäkin, Mutta tarina jatkuu.

Minulle tuli kirkkaanpunainen ja kipeä silmä, joka melken muurautui kiinni ja joka sai sätkyn pienimmästäkin valosta tai valaistuksen muuttumisesta. Se on edelleen huolellisesti rasvattuna paketissa ja sen takia en nyt näe kaikkia lyöntiviheitäkään.

Oireet eivät täytä sikataudin tuntomerkkejä, mutta se on varma, että tämä on jotain muuta kuin sitä tavallista flunssaa, jonka tunnemme. Nuo sydämen muljahduksetkin lasken samaan tautiin.

Kun ei ole sitä ykkösoiretta eli kovaa kuumetta, niin terveyskeskus on toistaiseksi saanut olla meiltä rauhassa. Ajanvarausaikakin on varmuuden vuoksi laitettu vain pariksi tunniksi sellaiseen aikaan, jolloin minä ainakin nukun vielä viattoman unta.

Siitä tulikin mieleen: jokohan nyt arvaisin kömpiä nukkumaan? Tavoite on olla niin tokkurassa, etä nukahdan heti enkä jää miettimään sydämen liikkeitä.