Kerrankin mummu oli ajan hermolla, vai voisiko sanoa että suorastaan muodin eturintamassa! Minähän mainostin innovatiivista pyyheliinoista kursittua aamutakkiani, joka onkin jo ollut kovassa käytössä. Nyt sitten tuli näytenumerona tuore Moda-lehti, jossa oli täsmälleen sama idea, tosin toteutettuna fiksummista kangastilkuista ja oikein vuorattuna.

Malli siis on täsmälleen sama, vaikkakin minulla etukappaleissa on niin paljon kasvunvaraa, että piti ommella kiinnitysnauhat... eikä Modan takissa ole käsin kirjottuja brodeerauksia!

1246965900_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ajattelin, että tuplaetukappaleilla on myös lämmittävä vaikutus.

Olen jos siirtynyt seuraavaan käsityöhön: kudon parhaillaan vaaleanpunaista tiskirättiä korinpohjamallilla. Sain juuri neulottua valmiiksi yhden vauvannutunkin Etiopiaan, mutta vielä olisi villaa yhteen tai kahteen kappaleeseen.

Tässä Modassa oli monta kiehtovaa mallia, joita sietää harkita. Esimerkiksi pitkä kaitaliina voisi olla hauska virkata tuvan pöytään. Jos liinan tekisi punaisesta langasta, niin olisi hyvä tavoite saada se jouluksi tehtyä. Lehdessä oli myös kivoja pitsineuleita, mutta kun keväällä tein itselleni pitkän pitsijakun, jota en ole paljon vielä edes käyttänyt, niin ehkä maltan mieleni ja käytän vanhat langat muihin tarkoituksiin.

Hullaannuin eilen taas kirjaostoksille. Bookplussasta löysin, kun keksin etsiä, äitini synnyinpitäjän historiikin. Kas kun en ennen ole älynnyt sitä edes etsiä kirjakaupoista. Olen silloin tällöin etsinyt sitä divareista, mutten löytänyt. Nyt tärppäsi, vaikka uudenkarhea kirja tietysti maksaa aina enemmän kuin kertaalleen luettu. Tai ainakin useimmiten, eivätkä kaikki nettidivareista tilaamani kirjat suinkaan ole edes kertaalleen luettuja, aina ei edes selattuja.

Luulen, tai toivon, että tilaamastani kirjasta löytyisi valaistusta myös isoisovanhemmistani, sillä ihan pikkutilallisia he eivät ole olleet. Yksinkertaisinta tietysti olisi kysyä äidiltä, mutta kun hän ei tähänkään asti ole halunnut puhua, ei niin sanaakaan isovanhemmistaan, niin en kiusaa häntä kysymyksilläni. Uskoakseni hänen papereissaan on tietoa, johon ehkä pääsen aikanaan perehtymään.

Samalla ostosreissullani osuin sattumoisin myös maailman - vai olikohan se vain Euroopan parhaaksi valittuun ruokakirjaan, josta oli tänään pieni uutinen. Kerron lisää, kun olen ensin nähnyt kirjan.