900752.jpg

Kun eilen tulimme kaupasta, osuimme juuri oikealla hetkellä oikeaan paikkaan. Pihamme yli lensi kaksi kurkiauraa. Ne olivat aika pieniä ja yhdistyivätkin meidän yli lentäessään. Mies arveli, että ne hakeutuvat vielä isompaan porukkaan ennen kuin lähtevät meren yli. Näky oli pyörryttävän upea, varsinkin kun sitä katseli melkein ylösalaisin, niskat kenossa.

900719.jpg

Kyllä, kurkia ne olivat:

900722.jpg

Yö oli kylmä, kuten säätiedotus oli ennustanut. En huomannut aamulla katsoa mittaria, kun oli kiire käyttää koira ulkona ennen aamutelkkarin Jälkiviisaita. - Ehkä vihreät tomaatit täytyy pian ottaa sisälle? Kasvihuoneessa olisi muutama vihreä paprika ja kolme vielä aika pientä kurkkuakin. Mahtavatko nuo enää kasvaa suuremmiksi?

Pyykit jäivät yöksi narulle, kun äkkinäinen sadekuuro yllätti. Onneksi nyt aurinko paistaa, joten siellä ne saavat kuivua kaikessa rauhassa. Toinen pyykkikoneen lasti olikin värjättäviä vaatteita. En ole vuosiin värjännyt mitään, joten nyt on mielenkiintoista nähdä, miten nykyiset värit pysyvät vai onko meillä pian kaikki t-paidat ja pikkupöksyt farkunsinisiä. Tässä on nähtävillä eiliset tulokset:

900745.jpg

Totta kai tiesin, että vaatteen alkuperäinen väri vaikuttaa lopputulokseen, mutta yllätyin taas kerran, miten paljon se todella vaikuttaa. Tavoitteena oli värjätä tuo oikeassa laidassa oleva liivi vihreäksi ja sitä varten ostin annoksen sinistä väriä. Liivi nimittäin oli inhottavan lapsenkakankeltainen, väri jota en missään tapauksessa pane päälleni.

Nyt liivi on suunnilleen sitä mitä ajattelinkin, vaikka ei vihreäkään oikein ole minun värejäni- Lisäksi raikkaat, punaiset nallekarhut muuttuivat aika tunkkaisiksi. Sitä en ollut ajatellut etukäteen. Toisaalta tämä on muutenkin ei-edustuskelpoinen kotiliivi, jonka vedän päälleni vain selän lämmittelyvaatteeksi. Se on ex-collegepusero, jonka kerran tuunasin pikapikaa liiviksi enempää nuppineuloja kuin harsinlankaa tarvitsematta.

Pesukoneen täytteeksi keräsin myös muuta tavaraa, kun kerran värjäämään rupesin. Olin kyllästynyt yhteen punaruutuiseen kesähameen, josta tuli nyt violetti. Koneeseen pääsi myös yksi luonnonvalkoinen pusero, josta tuli vaaleansininen. Koneeseen oli vahingossa jäänyt myös yksi käsipyyhe ja alushousut edellisestä lastista, joten niiden avulla nyt sitten testataan värin pitävyyttä. Pöksyt ehkä muistuttavat eniten farkunsinistä. Tekisi mieli ostaa vielä paketillinen väriä, sillä haluan päästä eroon punaisista collegehousuista. Jospa tekisin niistäkin violetit?