Väsäsin eilen nipun synttärikutsuja, etsin osoitteita ja kirjoittelin kuoria valmiiksi. Mahdollisesti joudun vielä maalaamaan muutaman kortinkin, vaikka on niitä jo aika iso pino valmiina. Ajattelin  siis "ennakoida tulevaa tilannetta", ettei näet tule kiire sitten kun esimerkiksi siivoushommat alkavat. Ikkunanpesijöitä ei ole toistaiseksi pyyhältänyt taloon, mutta eipä ole järkevää vesisateella ikkunoita jynssätäkään. Toissapäivänä ainakin vesi oikein pisaroi ikkunoissa.

Tytär tulee lauantaina päiväkahville ja esittelemään pitkäaikaisen miesystävänsä. Tätä tilaisuuttaa olemmekin odottaneet, mutta asioita ei passaa kiirehtiä. Jokohan olisi sormuksia suunniteltu, kun tytär vihjaisi siihen suuntaan, että he saattaisivat tulla yhdessä synttäreille eli poikaa kiinnostaisi tutustua muuhunkin sukuun? Soisin pysyvän onnen tälle rakkaalle lapselleni, varsinkin kun itse tiedän tarkalleen, mitä on olla korviaan myöten veloissa oleva, työn uuvuttama yksinhuoltajaäiti. No, eipä mennä asioiden edelle. Ensin täytyy keksiä, millaisen piirakan leivon lauantain kahveille.

Juhlavalmisteluihin liittyi myös kahden näpsän näköisen puusäleikön tilaaminen Hobby hallista. Tein tilauksen lauantaina tai sunnuntaina ja äsken postin autokuski jo soitti ja kertoi tuovansa ne lähituntien aikana. Todella kiitettävän nopeaa toimintaa. Säleiköt ovat 160 cm korkeita, joten katsoin viisaimmaksi ostaa ne kotiinkuljetuksen kanssa.

1467407.jpg

- Nyt paketit jo tulivatkin. Hienoa! Itella keräsi pisteitä, vaikkei eilen lupauksesta huolimatta tuonutkaan Hesaria päiväpostin mukana. Soitin sille itelleen eli lehdelle ja sain jälleen kolmen päivän hyvityksen tulevaan laskuun.

Varsinaisesti nuo kiinanjalokuusta olevat säleiköt on tarkoitettu näkösuojaksi pihalle tai terassille. Nyt näillä rajataan kulkuväylät yläkerrassa siten, ettei koko huushollia tarvitse esitellä vieraille. Eikä siis raivata taloa joka koloa myöten. Jos alakerrassa olisi kaksi vessaa, voisikin koko yläkerran sulkea. Mutta se toinenkin vessa on varmaan tarpeeseen. Lisäksi köksille tarvitaan rauhallinen taukopaikka, jos haluavat välillä lepuuttaa jalkojaan. Myös lasten pitää päästä yläkertaan nukkekodin kimppuun, ellei pihan trampoliini ole houkuttelevampi. - En vielä purkanut pakkauksia, mutta ainakin kuvan perusteella säleiköt ovat siistin näköisiä. Eivät tietenkään mitään Artek-tasoa, mutta hintakin on toinen. Nämä maksoivat ilman rahtia karvan verran alle 50 euroa kappaleelta. Eivätköhän nämä aja asiansa ja kestävät ainakin sisäkäyttöä. En ole miettinyt jatkokäyttöä, mutta varmaan ne saavat jäädä paikoilleen yläkertaan, jossa kuitenkin aina on pyykkiä, käsityöntekeleitä sun muuta kamaa odottamassa käsittelyä.