Olin jo vaihtamassa sivupohjaa, mutta eihän se nyt ainakaan käy. Kas, tänään on Vuokon nimipäivä, joten saa jäädä tulevaisuuteen pohjanvaihdot. Vaihtelu tietysti virkistää, mutta itse haluan sellaisen sivupohjan, jossa on laatikoita kummallakin puolella. Ei näet tarvitse rullata metrikaupalla alaspäin löytääkseen jonkun asian. Käyn päivittäisen blogikierroksen tutuilla sivuilla, mutta en ole laittanut tasapuolisesti kenenkään nappia omalle sivulleni. Tämä näpertely kuitenkin vie oman aikansa, kun ei ole mikään tietokonenero.

Niin siitä vapusta, kiitos kysymästä, mukavasti meni työn merkeissä. Sain työn alla olevaa uuteen kasvimaahan tehtävän kohopenkin suunnilleen puoliväliin. Oikeastaan raskain urakka eli turpeen ja maan kaivaminen on nyt tehty. Naapurit varmaan miettivät, että hautaako minä olen kaivamassa ja kieltämättä itselläkin oli vähän semmoinen olo. Kuopan mitat ovat puolitoista lapion pituutta kertaa kolme lapion pituutta kertaa yhden lapionpiston syvyys. Mätin kuoppaan jo paksun kerroksen risuja (ohje: 60 cm) ja niiden päälle turpeet nurinpäin. Seuraava vaihe odottaa sateen lakkaamista. Silloin pitäisi kuoppaan rahdata ensin kosteita lehtiä ja kariketta, sitten puolitekoista kompostia, multaa ja ehkä vähän hevosenkakkaa. Päällimmäinen kerros on hyvää multaa. Eli on tässä vielä mummulla kärräämistä.

Vaikka eilinen meni ahkeroidessa, söimme hyvän juhlaillallisen eli paistetut ankanrinnat. Lisäkkeenä oli juusto-valkokastikkeella kuorruttuja maa-artisokkaviipaleita (kylläkin etukäteen keitetyt lähes kypsiksi) sekä kasvishöystö. Siinä oli tuoretta tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, punasipulia, purjoa ja valkosipulia, joita hauduttelin kattilassa öljytilkassa sen aikaa kun muut ruoat valmistuivat. Ankka paistettiin pannulla, rasvapuoli ensin ja kyllä siitä rasvaa irtosikin! Liha oli kieltämättä ihanan makuista, mutta oli se niin kallista, että ei tulisi kysymykseenkään tarjota ainakaan isommalle joukolle. Eikä itsellekään kuin hyvin poikkeustapauksessa. Nyt se kuitenkin on kokeiltu ja hyväksi havaittu. Lisäetu on titetysti helppo valmistus.