Joskus parvekekin liitelee ilmojen halki kepeästi kuin keijukainen. Parveke rakennettiin periaatteessa täysin valmiiksi maan tasalla ja nyt siirrettiin paikalleen. No, aika isoa nosturiautoa siihen kyllä tarvittiin ja taitavia ammattilaisia. Melkein tuntuu kuin en uskaltaisi käydä katsomassa, mitä pihalle tapahtui... Auto mahtui hädin tuskin kääntymään pihaan ja nosto-operaatiossa nokka näytti olevan kivijalan juuressa kasvavissa rododendroneissa kun perä oli melkein tontin ulkopuolella.

Timpurit naputtelevat vielä viimeisiä nauloja paikoilleen, mutta hyvältä näyttää! Arvio kuului: kymmenen plus eli kuten tekijät itse kuuluivat sanovan: lähes täydellistä työtä. Hienoa on mm. irrotettavat lattiatrallit  ja sellainen konstruktio, etteivät oravat ja muurahaiset enää pesi lattian alla. Parveke kestää ihan varmasti ainakin meidän ikämme. Ja miksei kestäisi, kun itse talokin on kestänyt yli sata vuotta. Laskeskelin, että noin 115 vuotta.

Otin runsaasti kuvia koko rakennushankkeen ajan, mutta tämä vuodatus ei nyt tykkää niitä siirtää. Tietysti kävi myös niin, että kriittisessä siirtovaiheessakin kameran patterit loppuivat kesken kuvauksen. Ei muuta kuin toinen kamera esille ja eikös siinäkin akku hetken päästä näyttänyt punaista. Lisäksi joku taidekirjakauppias osui soittamaan juuri samaan aikaan. En tilannut kirjaa, mutta kuvat sain otettua.

Tulin lisäämään kuvan samalla kun muutan ilmettä vähän syksyisemmäksi.

1813780.jpg

Hääpäivän lahjakirjat tulivat tänään. Lähetys tuli hyvin pakattuna ja teokset olivat siinä kunnossa kuin oli luvattukin. Olin tyytyväinen ostokseeni, vaikka kieltämättä se olisi voinut tulla jo perjantainakin perille. Paketissa oli 1930-luvulla painetun kolmeosaisen Välskärin kertomusten lisäksi kolme "ikivanhaa" Kansanvalistusseuran kalenteria ja pari pientä tietokirjasta. Kalentereiden tekstit ovat osittain vanhaa fraktuuraa. Sen lukeminen onkin kokonaan oma lukunsa, varsinkin kun präntti on pientä ja kirjat painettu ohuelle paperille. Vanhin kalentereista on 1890-luvun viimeisiltä vuosilta, kaksi muuta vähän nuorempia. Yhteen on tehty muistiinpanoja, mutta käsialan perusteella paljon myöhemmin. Sen sijaan yhden kirjan välistä löytyi äärettömän kauniilla käsialalla kirjoitettu resepti. Palaan asiaan, jahka olen ensin tutkinut sitä tarkemmin. Joku silliruoka siinä näytti olevan.

Tein jo uudenkin tilauksen, jota nyt odotan innolla. Lähetyksessä pitäisi olla mm. meidän emäpitäjän kartta, jossa nettikuvien perusteella näytti olevan merkittynä myös tilusten rajat. Se  kiinnostaa minua monestakin syystä. Kartta ei suinkaan on antiikin ajoilta, vaan vuodelta 1927, mutta se riittää minun tarkoituksiini.

Voi olla, että kopion samasta kartasta olisi saanut jostain arkistosta puolta halvemmalla. Voi olla niin. Kyselin karttoja ja vähän muitakin asioita kerran rakennustoimistosta ja myös museolta, mutta niistä ei ainakaan herunut tietoa.