Hämmennystä on ollut mielessäni, kun olen viime viikkojen aikana yrittänyt selvittää omaa kantaani homopareihin ja heidän kristilliseen siunaamiseensa. Nythän itseäni viisaammat voimat tämän ratkaisivat ainakin osittain, kun rovasti Liisa Tuovinen sai tuomiokapitulilta "synninpäästön". On käsittämätöntä, että kirkon piirissä joku voi paheksua sitä, jos ihmiset siunataan, kun he ovat itse tulleet siunausta pyytämään. 

Perusongelmani ei silti vielä ratkennut. En voi sanoa tuntevani raamattuakaan niin hyvin, että voisin sen perusteella ruveta väittelemään aiheesta. Mieheni ystävä-, tuttava- ja asiakaspiiriin on aikanaan kuulunut paljon seksuaalivähemmistöjen edustajia. Siksi hämmästyin hänen kantaansa, joka on selvä ja jyrkkä ei. Ei rekisteröityä parisuhdetta. Ei siunausta.

1955083.jpg

Omat myllertävät ajatukseni saivat uuden ulottuvuuden, kun eilen tuli julkisuuteen Journalisti-lehden vielä muutaman päivän päätoimittajana olevan Johanna Korhosen potkut uudesta työstään eli Lapin Kansan päätoimittajan tehtävistä jo ennen kuin pesti edes alkoi. Lapin Kansan omistaa Alma Media, joka näemmä omistaa nyt myös tämän Vuodatuksen.

Tätä raapustaessani on vasta sana vastaan sanaa, mutta vaikuttaa siltä kuin päätoimittajan tekisi kelvottomaksi pääasiassa hänen lesboutensa höystettynä puolison kunnallisvaaliehdokkuudella ja se ettei hän tullut haastattelussa maininneeksi asiasta. Se nyt ainakin on ilmiselvä tekosyy, jos puoliso on ehdokkaana Vantaalla ja tuleva kotipaikka olisi Rovaniemi. Ilmeisesti tieto naisen perustamasta perheestä toisen naisen kanssa on tullut näille hallituksen jäärille yllätyksenä, johon he eivät osanneet suhtautua. Tämä jupakka varmaan tulee Almalle kalliiksi sekä menetettyinä asiakkaina että oikeudenkäyntikuluina.

Lisäys: Nyt näemmä tämä on puhuttanut eduskunnan kyselytunnilla ja myös tasavallan presidentti on noteerannut asian. Syystäkin!

Ihmeellisen huonosti tuleva työnantaja on perehtynyt päätoimittajansa taustoihin, jos parisuhde on ollut täysin julkinen asia ja toimituksenkin tiedossa. Toisaalta työhaastatteluissa ei ole tarpeen selostaa kaikkea juurta jaksaen, etenkään sellaista jota ei kysytä. Valehtelu on toinen asia. Se on sopimatonta, mutta missä raja kulkee?  - Muistan, miten itse menin kerran hölmöyttäni mainitsemaan, että käyn mielelläni klassisen musiikin konserteissa ja kun rocki-humppaa kuuntevat pomokandidaatit pitivät tätä outona harrastuksena, niin hyvä ettei haastattelu päättynyt siihen.

Syrjintä iän, sukupuolen, sukupuolisen suuntautumisen, uskonnon ja rodun perusteella kielletään jo perustuslaissa ja varmaan monessa muussakin laissa. Työsyrjintää tapahtuu kaikilla näillä perusteilla, se on varma, mutta tapaukset tulevat harvoin julkisuuteen. Syrjintä pitäisi aina ja ehdottomasti olla jyrkästi tuomittavaa. Jos nyt sallitaan tämä, niin millä perusteella irtisanotaan seuraavaksi?

Tämä päätoimittaja Johanna Korhonen taitaa olla oletettua kovempi luu, joka luultavasti vie asian käräjäoikeuteen. Hänellä tosin on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan ns. toimitusjohtajasopimus, jolloin ehkä kaikki normaalit työsuhteen pelisäännöt eivät ole itsestään selviä. Eli jos hallitus ei tunne luottamusta, niin toimitusjohtaja lähtee. Näin varmaan on ainakin Alman mielestä, sanoi laki mitä tahansa.

Vähän muitakin uutisia, ettei mene ihan pelkäksi paasaamiseksi.

Vuoden graafikoksi on valittu nuori Klaus Haapaniemi, joka on mm. kuvittanut vaateprinttejä  kansainvälisille muotialan yrityksille sekä Iittalalle Taika-astiaston.

Minun suosikkini aamuteemukina on pitkään ollut tuo edessä oleva sinipohjainen Taika-muki ja olen koko syksyn havitellut muitakin värejä. Tämä nimittäin on mukavan iso muki, jossa tee pysyy hyvin lämpimänä. Punainen on mukin pohjaetiketin mukaan joulun kausiväri, mutta mustakuvioinen ja tämä valkopohjainen ovat kai vakiotuotteita.

1955115.jpg

Tänään sain vauhtia itseeni ja kävin ostamassa mukit luettuani aamulla Haapaniemen saamasta tunnustuksesta. Tai olisin minä ne muutenkin hankkinut.