Nyt sitten juotiin ensimmäiset synttärikahvit naapurin 75-vuotiaan isännän kanssa.

1540281.jpg

Onneksi oli lämmintä ja aurinkoista, joten istuimmekin terassilla pari tuntia turisemassa.

Sain ison kimpun keltaisia ruusuja ja luultavasti syntymäpäiväni arvokkaimman lahjan: naapurin itsensä sorvaamaan, yksinkertaisen kauniin rasian. Vilpittömin mielin saatoin sanoa arvostavani lahjan hyvin korkealle. Se on tehty jostain oman pihan puusta, tosin tekijä ei muistanut, mistä puusta se oli. Kuva on töppö, kun otin sen kiireessä ja yritin olla kuvaamatta esimerkiksi pöydällä lojuneita veroilmoituslomakkeita.

1540294.jpg

Kahvin kanssa oli tarjolla oikein harvinaisen hyvää tai ainakin minun makuuni sopivaa Prinsessakakkua, tyhjänpäiväisen makuisia munariisipasteijoita ja kolmantena lajina herrasväenleipiä, kaikki aitoja kaupan tuotteita. Meidän mummin herrasväenleivät eivät olleet tällaisia pullukoita, vaan ohueksi kaulittuja. Nämä olivat ulkonäöltään pikemminkin kuin lusikkaleipiä, mutta maussa ei ollut vikaa. Sattuneesta syystä en ole ehtinyt miettimään leipomisia. Sen naapuri hyvin ymmärsi, vaikka kertoikin jo leiponeensa itse kevään ensimmäisen raparperipiirakan.

Talon juhlakuntoon saattamisessa on vielä runsaasti kaikenlaista tekemistä. Onneksi Tytär tulee huomenna siivoustalkoisiin. Toinen Tytärkin soitti, mutta hän aloittaa valmennuskurssinsa, joten hänen viikonloppunsa menee opiskellessa ja päivät uudessa työpaikassa. Sitä vähän arvelinkin enkä laskenut hänen varaansa, mutta kieltämättä apu tekee hyvää. Saa nähdä, miten pölyisiä ovat pellon puolen ikkunat, jotka vielä eilen hohtivat kirkkauttaan. Naapurin isäntä tuli äsken äestämään ja siten seuraavaksi varmaan kylvökoneen kanssa paikalle.

Äsken teimme miehen veroilmoituksen, jota hän lähti heti viemään verotoimistoon. Onpa sekin pois käsistä ja pääsemme jatkamaan muita hommia. Etenkin pihan kunto tuntuu rassaavan kovasti meidän isäntää. Vaarana on, että esimerkiksi tarkkasilmäinen anoppi lähtee tutkimaan paikkoja... Eli nyt töihin!

Tarjoan tästä jo etukäteen itselleni ja kaikille muillekin äideille ja äitien lapsille kakkukahvit. Parempi nimittäin tarjota heti, ettei kakku mene pilalle. Eikä pääse loppumaan, tämä Fazerin leipoma kakku. Nautinnollista äitienpäivää!