... joulukuusi viedään pois, pois, pois. "

Tai eihän meillä ole enää kahteen vuoteen ollut joulukuusta. Kumpanakin aatonaattona olen melkein parkunut: ei joulu ole mitään ilman kuusta! Ensi vuonna on pakko hankkia! Mutta isäntä pitää tiukkaa linjaa ja hyvin tuo taaskin sujui kuusettakin. Etu on sekin, ettei ainakaan tarvitse luutia neulasia nurkista vappuna. On meillä yläkerran komeroon kannettavaa koristetta silti ihan riittävästi, vaikkei kuusenkoristeita olekaan otettu esille. Tallessa ovat, jos vaikka jonain vuonna vielä olisi kuusikin.

Joulun purkamisessa on aina oma haikeutensa. Tavallaan on jo hyvä siirtyä normaaliin päiväjärjestykseen ja arkeen, varsinkin kun päiväkin on jo selvästi pidentynyt. Eikä juhlaa ilman arkea.

Uudenvuoden kalkkunasta syödään tänään toinen rintapala vihannesten ja perunapalleroiden kanssa. Eilen pistelimme jo toista kertaa hyvällä ruokahalulla luusoppaa ja kas, sitä syödään vielä kolmaskin ateria. Kalkkunan luut plus kourallinen lihansilppua plus kilon verran pakastevihanneksia ja muutama litra vettä tuotti aika hyvän sopan ja melkein ilmaiseksi.

Aurinko paistaa ihanasti - ja erityisesti pölyiseen ikkunaan. Työhuoneeni ikkunaa on mahdoton pestä, sillä ruudun edessä ovat tiukasti ruuveilla kiinnitetyt rullaverhon kannakkeet ja takana villiviinin oksat. Onneksi ikkunat sentään avautuvat sisäpuolelle, joten ei tarvita muuta kuin porakone irrottamaan ensin kiinnittimien ruuvit. Ehkä hanke ei kuitenkaan ole tämän hetken asia.

Vielä viimeisen kerran joulun valot. Tämän otin ennen uutta vuotta ja näitä viimeisiä pikkupakkasia, kuten näkyy vesipisaroista.

1169154.jpg

Kamera temppuilee. Tai siis ottaa kuvia, mutta siirto koneelle ei onnistu, sillä tietokone ei suostu tunnistamaan kameraa. Onkohan vika ohjelmassa vai liitäntäjohdossa? Ei ymmärrä...