Perjantai ja kolmastoista päivä eivät ainakaan toistaiseksi ole aiheuttaneet vammoja täällä meillä, vaan päivä on sujunut mukavasti. Sauna lämpiää parhaillaan ja se tuleekin tarpeeseen, sillä olen tänään kävellyt 1,5 tuntia. Ensin sauvojen kanssa tunnin lenkin ja myöhemmin koiran kanssa vielä puolikkaan. Kun olen yksin kotona, niin mitäpä sitä muuta keksisi kuin tulla tänne raportoimaan päivän kuulumisia. Isäntä harrastaa ja minä myös!

Koiralenkin tein yhdelle lähipellolle tarkistaakseni erinäisiä asioita. Reissusta jäi saaliiksi mm. tällainen kuva, totta kai suurena suurennoksena, joten sitä ei voi pitää moitteettoman skarppina. Sorsapari ilmeisesti oli kauhusta jäykkänä, kun ei lähtenyt karkuun, sillä olimme me sentään aika lähellä lintuja, ojan penkalla ja vielä koirakin mukana.

514867.jpg

Sauvalenkkini kulki lähikoulun ohi. Yksi luokka, luultavasti kutosia, oli pantu haravoimaan koulun pihaa. Minulle tutun näköiset tyttäret pauhasivat siitä, miten opettaja oli pakottanut heidät töihin. Olisikohan opettajalla, ehkä reksillä ollut jotain tärkeää tekemistä ja näin hän sai luokkansa työllistettyä? Hyvää työkasvatusta joka tapauksessa lapsille ja mahdollista pienessä kyläkoulussa. Kun haikailin, että pakottaisipa joku jonkun meidänkin pihaa haravoimaan, niin neidit jupisivat, että se kyllä maistuisikin paremmalta kuin koulun pihan haravointi. Isäntä ei tästä lausahduksesta pitänyt, kun kerroin. Hän nimittäin ajelee keväisin kuivat lehdet ruohonleikkurilla silpuksi ja nyt ei vielä ole se aika. Kuulemma. Maa onkin ihan oikeasti ollut aika märkää ainakin painavan koneen alla tallottavaksi.

Tässä olisi vielä kuva meidän kevätremontistamme. Talo oli hirveän näköinen, joten maalaus ja seinien tiivistäminen olikin ihan paikallaan. - Meinaan että osataan sitä remonttia tehdä täälläkin, hih-hih. Raikkaat värit varmaan haalistuvat yhdessä kesässä, mutta kestääpä huvila taas seuraavat kymmenen vuotta.

514897.jpg

Sauna kutsuu. Leppoisaa viikonvaihdetta!