Lapsenvahdin homma käy voimille varsinkin tämmöisenä lämpimänä päivänä, kun ei jaksaisi keksiä lapselle tekemistä. Tai kyllähän minulla oli monenlaista tekemisen ideaa alkaen kasvimaan kastelusta pinaatinsiementen kylvöön, mutta ne eivät innostaneet nuorta miestä. Tietokonepelit olivat lähes ainoa asia, joka häntä tänään huvitti. Ruokakin osui olemaan samaa mitä äiti oli eilen tarjoillut. 

Kiva päivä meillä silti oli, ainakin mummin mielestä. Lapsi tuli aamulla oikein reippaasti pyöräillen jo puolimatkassa vastaan, mutta ehdin silti kävellä itseni hikeen. Jatkoa seuraa ensi viikolla samasta aiheesta.

642456.jpg

Juhannusruusut kukkivat jo ihanasti, vaikka juhannukseen on vielä matkaa monta viikkoa.

Kukassa on myös yksi tomaatin taimi tässä meidän kasvihuoneessamme. Pitäisi vielä kehitellä tukisysteemi näille ruikuloille. Suunnitelma on jo valmiina, odottaa vain toteutustaan. Tämä laatikkosysteemi on osoittautunut meille hyväksi ratkaisuksi jo vanhassa kasvihuoneessa. Tosin täällä on noin 20 astetta lämpimämpää, joten vasta aika näyttää, miten kasvit näissä menestyvät. Ainakin nämä on helppo kantaa ulos, jos kaikki kasvit menevät kuolemaan... Seuraava kuva kasvihuoneesta tulee vasta sitten, kun siellä on jo oikein jotain syötävää. Tai mahdollisesti ei kuulu sanaakaan enää tästä aiheesta. Tai voinhan muuttaa mieltänikin tästä kuva-asiasta. Tämä kuva on kuitenkin todisteena siitä, että huone todella on olemassa muuallakin kuin vilkkaassa mielikuvituksessani.

642462.jpg

Kun tekee houkuttelevan lämpimän kasvihuoneen lähelle maanpintaa, voi odottaa myös vihulaisia paikalle. Ensimmäinen ampiaispesä on hävitetty ja onpa muurahaisarmeijakin jo löytänyt tiensä paikalle. Ei silti, niitä tulee aina keväällä myös taloon. Viime viikolla kokonainen komppania marssi järjestäytyneessä parijonossa ja hyvin määrätietoisesti viemäristä kohti vessan eteistä. Myrkkyä niskaan, ei siinä muu auttanut. Se porukka otti opikseen. Ei ole näkynyt muurahaisia enää pesuhuoneessa. Ehkä he siirtyivätkin suoraan kohti kasvihuonetta?

Isäntä lähti työkeikalle ja valitti mennessään, kun oli pakko pukea tummat, paksut housut jalkaan. Sortsien jälkeen se onkin varmaan kärsimys.