Sokeakin kana nappaa joskus jyvän, varsinkin kun joku vähän avittaa. Nyt avustajana toimi - itse sitä tietämättä - Aaltoja-blogin Meri. Kiitän ja kumarran.

Nythän on niin, että tässä blogissani täyttyy vallan lähiaikoina 20 000 kävijän raja. Vastaavassa tilanteessa on tarjottu kakkukahveja virtuaalisesti, on arvottu ihania esineitä, joita itsekin olen muutaman kerran himoinnut ja varmaan montaa muutakin jännää on kehitelty saavutettujen lukijamäärien kunniaksi.

Minä sain tähän oman Ahaa-Elämykseni siis Merin blogin sivulaatikosta, jossa hän kertoo saamansa haasteen mukaisesti lahjoittavansa vuoden kehitysmaahan 30 euron hintaan, kun hänen blogilaskurinsa on raksuttanut 10 000 vierasta täyteen.

Tässä on myös mun juttuni! Lahjan suuruus ei ole toivottavasti pääasia, vaan joudun kulloisenkin rahatilanteen mukaan vähän säätelemään lahjan valintaa.

Säännöt ovat tässä:

1. Tuet jokaisella käynnillä blogissani tahtomattasikin heikompiosaisia. Kun mittari on saavuttanut määrätyn tavoitteen, sitouden lahjoittamaan tietyn järjestön kautta jonkun konkreettisen asian, esimerkiksi koulupuvun, kanoja tai vuohen kehitysmaahan tai osallistumaan kotimaiseen keräykseen. Voisin kuvitella myös ostavani itselleni jonkin keräykseen liittyvän esineen, jonka tuotto menee itselleni tärkeän asiaan hyväksi. Kun en ole Kroisos Ankkanen enkä Hollannin kuningatarkaan, ovat lahjoitukset luultavasti korkeintaan tuon vuohen arvoisia.

2. Mitä useammin vierailet blogissani, sitä nopeammin pääsen tavoitteisiin. Jos et hyväksy kohteitani, mutta haluat käydä täällä, niin ehdota tilalle joku mielestäsi sopivampi hyväntekeväisyyskohde - muu kuin oma pankkitilisi! Poliittiset järjestöt ovat myös ulkopuolella ja muutenkin pidän itselläni oikeuden valita, kenelle hyväntekeväisyysroponi annan.

3. Lahjoituskohteitani ovat ihan varmasti Yhteisvastuukeräys, Kirkon Ulkomaanapu ja World Vision. Mielessäni ovat myös SOS-lapsikylät, Kansan Raamattuseuran kansainvälinen työ ja Pelastusarmeija. Mitä enemmän mittari raksuttaa, sitä enemmän avustuskohteita.

4.  Avaan hankkeelle nyt saman tien blogiin oman sivun, josta voit seurata, mitä olen ostanut  ja mikä mahdollisesti on seuraava tavoite.

5. Osallistu sinäkin omalta osaltasi! Tämä ei ole rahan- vaan käyntikertojen keräys. Lahjat hankin paitsi omalla rahalla, myös omalla nimelläni, joten pikkuprojektini ei tule järjestöjen tietoon, elleivät vahingossa satu eksymään tänne blogistaniaan. En kuitenkaan usko kenenkään pahoittavaan ideasta mieltään.

Ensimmäinen kohde on Yhteisvastuukeräys.