Pihan luumupuu oli tänään yhtäkkiä "täynnä" lintuja. Ensin näytti siltä, kuin olisismme saaneet punatulkkuparven vieraiksi, mutta ei ollut tulkkuja Oli viherpeippoja ja niiden kanssa pikkuvarpusia. Näitä ei meidän pihassa ole näkynyt pitkään aikaan. Kuten näkyy, aurinko ei erikoisemmin tänään näyttäytynyt, sillä kuvat on otettu keskipäivän aikoihin. Kuvia on suurennettu, sillä jouduin ottamaan ne kaukaa.

Ilmeisesti näillä on tapana liikkua samoissa porukoissa. Tässä yksi viherpeippo vielä suurennettuna. Nämä ovat pihan vakioasukkaita, jotka tekevät monta poikuetta kesässä.

Välille lintuparvi lehahti aitan katolle ja sitten taas takaisin luumupuuhun tai pensasaitaan.

Katolla rapsutti samaan aikaan ystävämme mustarastas, mutta se ei ihan mahtunut samaan kuvaan pikkulintujen kanssa. Se haki varmaan jotain syötävää räystäskourusta. Pitäähän sitä saada vaihtelua tavanomaiseen rusina-aamiaiseen, jonka tarjoilen terassin kaiteelta.

Kuvauspaikka oli taas lasin takana eli jos joku ihmettelee kuvissa mahdollisesti olevia epämääräisiä läiskiä, niin nehän ovat talven pölyn lisäksi viime kesältä jääneitä kärpäsenkakkoja. Meillä on sen verran monta ikkunaa, että hyvä kun saamme ne edes kerran vuodessa pestyä. Nyt ehkä voisi pyyhkäistä sisäklasit...

Pihapupu käy joka ilta syömässä kauroja. Tänään yritin hiippailla pihalle kuvaamaan sitä, mutta ei onnistunut. Ovia ei saa avattua ja suljettua niin hiljaa, etteikö jänis ehtisi laukata karkuun.

Mietimme taas tänään. mitä sitten teemme, jos citykanit pölähtävät pihaan. Lähistöllä on muutama hiekkainen kumpare, joihin varmaan olisi kiva kaivaa käytäviä. En uskalla edes kuvitella, miten upeat olosuhteet olisi meidän talon alla, jonne toistaiseksi on täysin vapaa pääsy. Naapurin kissa ja meidän lumikko tai minkkikö lie, ne voivat hyvin asustella siellä, mutta entä jos kanit hyökkäävät paikalle ja kaivavat koloja? Romahtaako koko talo?

Tuuletusaukkoja ei voi kokonaan sulkea, mutta joku verkko reikiin pitää sitten laittaa, jos tämä maihinnousujoukkue saapuu. Lumikko mahtuu pienestä reiästä, mutta miten ahtaasta raosta kani mahtaa tunkeutua? Pikkupetomme varmaan tekisivät selvää kaneista, kuten hiiristäkin, mutta tuovatko raadot paikalle myös rottia?

Kanit ovat kuulemma sikäli fiksuja elukoita, että ne kulkevat rataa pitkin. Mitä sitä nyt turhan takia moottoriteitä ylittäisi ja henkeöään vaarantaisii taikka puskissa rämpisi, kun pääsee suoraa tietä hyppimään kohti pohjoista. On siis vain ajan kysymys, milloin tapaamme ensimmäisen näissä maisemissa.

Sitten toiseen asiaan: mietin kaiken aikaa, siirrynkö kokonaan toiseen blogiini, sinne ajatukeen. Se on kokonaan uudistunut ja nyt opettelen siellä uusia kujeita. Kerro, jos käyt tervehtumässä!