Voi pahkiainen, kirjoitin pitkän jutun ja jotenkin mokasin tallennuksessa eli taivaan tuuliin meni koko tarina. Tällä kertaa en syytä ketään muita kuin itseäni, mutta harmittaa niin vietävästi! Kirjoittelin kylmenevästä säästä, unisukkien käyttöönotosta, näkemistäni mukavista unista ja vaikka mistä. Ei siinä mitään syvällisempää asiaa ollut, kuten tällaisessa päiväkirjamaisessa kirjoittelussa ei muutenkaan, mutta sehän ei se pointti olekaan. En aloita tarinointia alusta.

Jotain kummallista ääntä kuuluu aulasta, ei rapinaa vaan ihan kuin askelia. Kummituksiin en sentään ole talossamme törmännyt, vaikka olenkin usein kuullut vanhan talon "puheen". Se on jotain, mitä en osaa selittää ja josta ei parane esimerkiksi kovin syvällisiä analyysejä esittää meidän isännälle. Hän kun ei tällaisiin usko. Tällä kertaa kuitenkin luulen, että hiiri tai joku muu elikko on liikkeellä. Usein ääni on sen verran painava, että epäilisin kissaa, jos olisi edes minimaalinen mahdollisuus, että kissa pääsisi sisälle. Täällä ei kerta kaikkiaan ole sellaista reikää, mistä kissa pääsisi enempää ala- kuin yläkertaan, ei edes muurin raosta. Vuosikaudet muutama katti on kylläkin pitänyt majaa talon alla.

Jatkan vielä: Jäin äsken kaipaamaan kuvitusta ja tässä tulee tuoretta luontokuvaa. Se sopii eläinteemaan mitä parhaiten.

1057799.jpg

Olemme seurailleet tämän naakkalauman kokoontumista lähipellolle jo varmaan toista viikkoa. Lauma kasvaa ja kasvaa. Kun äsken taksi ajoi tuota tietä pitkin, joutui se suorastaan hiljentämään vauhtia tiellä maleksivien lintujen takia. Niitä on satoja, mutta harmaasta säästä johtuen eivät oikein erotu varsinkaan pellolta. Olisivatkohan tiellä olevat linnut kaivelemassa hiekkaa kupuunsa? Ehkä pellolta löytyy matoja ja ötököitä ruoaksi? Toivottavasti nämä katsovat pikapuoliin asiakseen lähteä muuttoreissulle.