Sadetta luvattiin ja sadetta saatiin. Jos tänään olisi ollut poutapäivä, olisi remontti iltaan mennessä valmis. Olisikin ollut kiva saada remppa valmiiksi, vaikka hääpäivän kunniaksi. Nyt timpurit vain käväisivät aamulla toteamassa, että sataa, ei voi jatkaa. Eli työt jatkuvat joskus, toivottavasti kuitenkin jo maanantaina. Nämä ovat tosi esimerkillisiä kavereita, joten ei mulla ole mitään syytä olettaa, etteikö homma valmistuisi heti kun se vain on mahdollista. Sateella se vei käy, mutta onneksi parvekkeen pohja on jo nyt vedenpitävä. Tietenkään maassa olevat rakennustarvikkeet ja etenkään romuläjät eivät ole pihan kaunistus, mutta ei tälle mitään voi. Romua ei voi vielä lajitellakaan, kun kaverit ovat kaiken aikaa ottaneet tarpeellisia kappaleita milloin minkin reiän tukkeeksi.

Nyt on niin kelju ilma, että minäkin jo luovuin hellemekosta ja heitin sen pyykkilaatikkoon. Kai on uskottava, että syksy tulee. Kaivoin farkut esille selkänikin takia. Nimittäin syytä ilmoittamatta se kipeytyi viime yön aikana niin, että heräsin särkyyn joskus aamuyöstä. Otin äsken vahvan särkylääkkeen ja se tuntuukin jo helpottavan. Istuin eilen pitkään tietokoneella ja myös nojatuolissa käsityön kimpussa. Olisivatkohan nämä askareet jotenkin ärsyttäneet? Niskat menneet jumiin pitkästä istumisesta ja kipu heijastunut ristiselkään? Tai jotain muuta?

Käsityöni on ilmeisesti ikuisuusprojekti. En saanut toppi-liivi-virityksestä mieleistäni ja purin tekeleen alkutekijöihinsä. Nyt tämä viimeinen versio, josta on tarkoitus tulla jakku, saa olla todella viimeinen. Teen niin idioottiyksinkertaisen mallin, ettei onnistuminen ainakaan enää siitä ole kiinni. Jos sitä ihminen olisi pikkuinen ja hoikka, niin voisi tehdä vaikka minkälaisia virityksiä, mutta kun on paksu niin on paksu. Istuvaa ei kuitenkaan saa, vaikka mitä tekisi.

Sade keljuttaa tapahtumien järjestäjiä, joita, siis tapahtumia, riittää vielä tällekin viikonlopulle. Ensi viikolla koulunsa aloittava nuoriso juhlii viimeistä vapaata viikonvaihdetta. Sikäli varmaan ainakin viranomaistahot ovat sateesta tyytyväisiä.