Moni reagoi parin päivän takaiseen edelliseen kirjoitukseeni. Hyvä niin. Kiitos kun huomasitte ja veitte viestiä eteenpäin.

1126617.jpg

Omat päivän kuulumiseni liittyvät pääasiassa jouluvalmisteluihin ja siivoukseen. Hommat ovat hanskassa noin periaatteessa, mutta sanoisinko, että jotkut työt inspiroivat enemmän kuin toiset. Jouluruokia rupean miettimään  tarkemmin vasta sitten, kun tulevasta glögihumputtelusta olemme selvinneet. Meillä on tarjolla glögin ja "kastettavan" lisäksi myös upea joulukonsertti, joka koostuu sekä perinteisistä, hartaista jouluvirsistä että reippaista ja räväköistäkin joululauluista. Sika-laulun soittamisen olen etukäteen ehdottomasti kieltänyt, mutta kuulemma sen soittamisesta ei olisi muutenkaan pelkoa. Olemme enemmän maa on niin kaunis -linjalla, vaikkei kyseessä mikään hartaustilaisuus eikä virsikonsertti olekaan. - Siitä se meidän oma, kuten kuulemma myös monen ystävän ja sukulaisen joulu alkaa.

Aamulla kävin silmälääkärissä ja kappas vaan, taas on tiedossa varma sijoituskohde mahdollisille joululahjaeuroille, joita vanhempani tapaavat antaa pikku kirjekuoressa. Hajataitteisuus on lisääntynyt selvästi ja kuivat silmät saivat vihdoinkin asianmukaiset hoito-ohjeet. Olen niitä voidellut monta vuotta, mutta täysin väärin, kun en ole muistaakseni tarkkoja ohjeita edes koskaan saanut. Nyt sain jopa yleislääkärille kirjoitetun viestin asiasta.

Samalla reissulla mies kävi ostamassa akvaarioon pari uutta kasvia. Ne toivottavasti elävät edes joulun yli, sanomme me, tällä kertaa erityisesti silmää palvovat akvaristit. Ne muutamat sitkeät miljoonakalat ja yksinäinen levänuoliainen, jotka laatikossa elävät, ovat varmaan tottuneet huolettomaan hoitoomme, mutta kasvit tuppaavat kuolemaan. Nyt pitäisi kasvilamputkin vaihtaa, mutta se saa jäädä ensi vuoden puolelle.