Käväisin äsken keräämässä kolme ämpärillistä omenia puun alta ja huomasin nurmikolla komean hattivatti-lauman. Sehän piti tietysti heti kuvata, sillä nämä eivät kovin montaa päivää pysy hyvinä. Nyt jo ulkonäkö oli sen kaltainen, ettei tullut mieleenkään tehdä näistä sieniruokaa. Eikä muutenkaan autotien vierestä poimita sieniä. Eräät naapurikoirat pitävät tapanaan asioida meidänkin tontilla, joten kukapa sen tietää millaiset höysteet nämäkin ovat saaneet. Tosin koiruudet eivät omenienkaan keruuta ole estäneet.

1938519.jpg

1692398.jpg

Siperianunikot jaksavat edelleen kukkia. Tämä kuva on kesältä, mutta lähes yhtä monta kukkaa on taaskin avautuneena. Ampiaisia ei ole näkynyt, mutta tässä vielä yksi eilen otettu lintukuva. Tämä postimerkkikoko johtuu tietysti siitä, että enempää tätä ei enää olisi voinut suurentaa. Suurennuslasin tai rillien avulla kai juuri ja juuri voi havaita, että kuvassa on kaksi mustarastasta, joista toinen tekee laskeutumisharjoitusta sähkölangalle kaverinsa viereen. Juu.

1938524.jpg

Päivä hurahti taas nopeammin kuin piti. Suunnittelin kippaavani kukkaruukut talviteloille, mutta en sitten kuitenkaan raaskinut sitä tehdä. Ehkä huomenna? Kaksi punasavista isoa ruukkua on ainakin tyhjennettävä ennen pakkasia. Toisessa on synttärilahjaksi tullut clematis, jolle en koko kesänä keksinyt istutuspaikkaa. Kun talo on tarkoitus maalata ensi kesänä, eivät suojaisat seinustat tulleet kysymykseen. Puiden juurella se olisi mukavan näköinen, ihan kuten pensasruusukin, joka ojentelee pitkin männyn oksia. Se vain, että vaativa clematis ei varmasti rupea kasvamaan niin kuivissa ja ohutmultaisissa paikoissa. Ajattelin kaivaa sen tontin perällä olevaan kaivonrenkaaseen ja peitellä hyvin. Katsotaan sitten keväällä, haenko uuden puutarhakaupasta vai lähteekö tämä kasvamaan. Pari laventelipyttyäkin pitäisi sijoittaa jonnekin. Ulkoeteiseen ne voi tietysti aluksi nostaa. Siinä lämpöätila laskee yhtä kylmäksi kuin ulkona, joten se ei ole hyvä paikka.

Illan pääohjelmanumero on perinteiseen tapaan sauna. Ajattelin tehdä myös iltapalan feta-salaatin ainakin puolivalmiiksi ennen kun isäntä kotiutuu harkoistaan. Muuten iltani kuluu varmaan vuorotellen käsityön ja kirjan kimpussa.