Tämä ja eilinen ovat olleet mukavia mummoilupäiviä siitä huolimatta, että eilen ukkosti ja tänään ukkosti ja satoikin kaatamalla. Onneksi Mumminmuru sentään pääsi kumpanakin päivänä hyppimään oikein riemukkaasti trampoliinissa. Poika on uskomattoman taitava ja kestävä hyppijä. Alun perin puhuttiin vain yhdestä kyläpäivästä, mutta suunnitelmat muuttuivat eilen. Eihän häntä kaatosateessa voinut lähettää pyöräilemään kotiinsa. Silti ei puhettakaan yöksi jäämisestä, sillä kaverit jo soittelivat perään. Pyörä ja kypärä jäivät yökylään. 

Poika sai muutama viikko sitten uuden fillarin, me ostimme, ja hyvin tuo tuntuu oppineen ajamaan 23 vaihteella tai mitä niitä nyt onkaan. Eilen lupasin kävellä vähän matkaa vastaan ja poika viilettikin kovaa vauhtia - ja ilman käsiä! Pääsin kysymään, että onko tarkoitus ajaa loppukesä ilman käsiä, ilman jalkoja vai ilman hampaita. Äitinsä varmaan oli esittänyt saman kysymyksen siitä päätellen, että poikaa nauratti mummin vitsailu aika tavalla.

Aamupäivällä hän kiiruhti hyppimään heti kun trampoliini näytti yhtään kuivalta. Silti vaatteet kastuivat niin perusteellisesti että farkkujen tilalle oli lainattava vähäksi aikaa ukin sortsit ja mummin henkselit! Mutta niin hyvin kävi, että hän pääsi iltapäivällä pyöräilemään kotiinsa juuri sopivasti sateiden välissä eikä kastunut enää toiseen kertaan. Päivän varsinainen ukonilmakin alkoi vasta sen jälkeen, kun olin tehnyt kontrollisoiton ja todennut, että poika on onnellisesti katon alla. Päivä kului rattoisasti. Puutarhahommiin emme päässeet, mutta loppupäivän poika pelasi fortunaa ja jotain tietokonepeliä ja luki Aku Ankan taskukirjaa ja söi mahansa täyteen maksalaatikkoa. Rusinoista huolimatta.

1639121.jpg

Kuva ei kerro koko totuutta. Paitsi että kaveri on ilmassa pallon vieressä, hän myös pomppi sen yli. Edestakaisin. Kamera ei ehtinyt mukaan.

Kamerasta puheen ollen: meidän isäntä osti itselleen digikameran, hän vannoutunut filmikameran kannattaja! Tietokonetta hän ei luvannut edelleenkään opetella käyttämään, vaan tyytyy eukkonsa ja valokuvakaupan palveluihin. Minä aion pysyä omassa pokkarissani. En täysin ymmärtänyt, onko tuo ukon kamera järjestelmäkamera vai jotain muuta, mutta sitäpä lähden pian selvittämään. Oletan nimittäin, että hän lukee parhaillaan tyytyväisenä käyttöohjeita kokeillakseen uutta vempelettään. Hinnasta päätellen se on niitä "jotain muita".

Itse hyrisen tyytyväisyydestä toisesta syystä. Eläkepäätös tuli tänään ja myös ensimmäinen työttömyyseläke kopsahti jo tilille. Se mitä aikaisemmin tuli bruttona, tulee nyt nettona, niin että sikälikin olen tyytyväinen. Ensi vuosi on sitten toinen juttu, sillä oletan veroprosentin nousevan korkeammaksi. Nousi se nytkin pikkasen. Lasketin näet välittömästi loppuvuoden prosentin, ettei tarvitse maksaa lisää, kuten ensi jouluna pääsen tekemään. - Hyvä kuitenkin näin, sanoo hän ja huokaisee helpotuksesta. On tässä raadettukin vuosikymmenet pitkää päivää, joten pidän joka euroa erittäin hyvin ansaittuna. Eläkeyhtiö toimi kiitettävän nopeasti, sanoisin että ällistyttävän nopeasti.