Kävin täällä ja ostin kaksi tarviketta: yhden vuohen ja metrin vesijohtoa. Vesijohto menee, kuten ennenkin, Meibekiin, Keniaan. Putkea on jo rakennettu 22 kilometriä, mutta tarve on 42 km. Vettä tarvitaan. Keniassa on myös katastrofaalinen nälänhätä, joten kaikki apu on tarpeen.

World Visionin Lahjaksi lehmä -nettikaupassa oli paljon uusiakin lahja-artikkeleita, mutta kun valitsin joululahjaa langolle ja kälylle, päädyin kuitenkin vuoheen. Puutarhaa hoitavan lankomiehen huumorintaju ei ehkä olisi riittänyt matolaatikon tai puuntaimien kohdalla. Kanatkin olisivat varmaan olleet siinä ja siinä. Viime vuonna saimme heiltä niin komean kynttelikön lahjaksi, että pelkkä joulukukka ei oikein tullut kysymykseen. Vaikkei meillä mitään kilpavarustelua lahja-alalla ole, niin raha kuitenkin menee tärkeään tarkoitukseen. Olisi ollut kiva ostaa vähän enemmänkin vesijohtoa, mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten.

Pakkasin lapsenlapsen lahjan komeaan laatikkoon, jonka jälkeen huomasin, mitä oli jäänyt pakkaamatta. En kyllä pura enää pakettia. Onneksi tämä on synttärilahja ja joululahja on pakattava omaan laatikkoonsa. Se on ehkä vähän vaatimattomampi, mutta ajattelisin, että pieni neito avaa mielellään aattonakin vielä muutaman paketin.

Lapsen lahjapakettiin tein tonttu- & enkelitalon, saman tapaisen kuin meillekin. Tonttutalossa on mukana mm. kuppi ja lusikka - teevati ei mahtunut, joten se on sitten aaton paketissa. Sivistystä kansalle, ettei tämä tuleva mahdollinen puhemiehen puoliso tai muu vastaava ryystä kahvia lusikka poskessa tai vaikka suoraan tassilta!

Tein kivoja divarilöytöjä, kun muutaman viikon tauon jälkeen "eksyin" nettidivareiden ihanaan maailmaan. Ostin mm.  teoksen, jonka rouva Ahtisaari oli saanut omistuskirjoituksella varustettuna ehkä vuonna 2000. En häveliäisyyssyustä viitsi mainita kirjasta muuta kuin että yhdessä kuvassa komeili pikkuserkkuni Kauko.

Yksi löydöistäni oli parikymmentä vuotta sitten ilmestynyt Nukkekodin niksikirja. Kohderyhmä oli selvästi itseäni n. 50 vuotta nuoremmat, kuvat olivat sen ajan piirrostyyliä, mutta niksit todella käyttökelpoisia edelleen. Ensi vuoden puolella pistän takuulla kalustetehtaan pystyyn.

E.N. Setälä liittyy paikkakunnan historiaan. Siksi riemastuin, kun divaripaketista tuli Helmi Krohnin eli Setälän ensimmäisen vaimon käymää kirjeenvaihtoa sukulaistensa ja ystäviensä kanssa noin viisi senttiä paksun teoksen verran. Toki tiesin tilanneeni Helmin Krohnin kirjeet, mutta sen olin kokonaan unohtanut, kenen kanssa hän oli naimisissa.

Ei varmaan tarvitse selittää, miksen ostanut muuta kuin metrin vesijohtoa?

Mukavaa viikonloppua ja kolmatta adventtia!