Tämä nyt tietysti tulee vähän myöhään ollakseen viikonlopun ruokavinkki, mutta aika maukasta pataa kuitenkin tein eilen. Jos emme millään keksi, mitä haluaisimme syödä, niin silloin  meillä yleensä syntyy joku pataruoka. Tältä se näytti ollessaan vielä vaiheessa:

471268.jpg

Hankimme laatikollisen eli n. 700 g karjalanpaistilihoja, jossa siis on possua ja nautaa valmiiksi pilkoittuina kuutioina. Ne ruskistin kevyesti isossa Kokki-padassa, jossa oli loraus rypsiöljyä. Sitten lisäsin pieninä kuutioina puolikkaan lantun ja puolikkaan sellerin. Kuten kuvasta näkyy, kokonaisia sipuleita oli viisi, kuusi kappaletta, samoin pieniä, kokonaisia porkkanoita ja yhden valkosipulin kynnet sekä muutama varsi kevätsipulia. Pari vartta jätin valmiin padan koristeeksi.

Päälle kaadoin purkillisen tomaatteja liemineen  ja suunnilleen puoli purkillista vettä. Niin ja tietysti suolaa ja pippuria. Lisäksi kaivoin kaapista kourallisen kuivattuja suppilovahveroita maustamaan pataa. Tähän tietysti olisi voinut vielä lisätä monenlaisia yrttejäkin, mutta kas kun en muistanut sitä tehdä. Hyvän makuinen ruoka se oli näinkin, ei silti ja helppo tehdä.

Pata kiehui hissukseen noin kaksi tuntia hellalla. Uuniinkin sen olisi voinut laittaa, sillä paistoin lisäksi kaksi Rosamunda-perunaa puolikkaina, kuorineen ja paprikalla, suolalla sekä Välimeren yrttiseoksella maustettuna.

Padasta jäi vielä tämänkin päivän ruoka eli tätä voi hyvällä syyllä kutsua neljän hengen annokseksi. Perunat kyllä loppuivat, joten tälle päivälle täytyy miettiä jotain lisäkettä.