Ihan ensimmäiseksi lohdutusta blogiystävälle. Voimia sinulle. Olet ajatuksissani.

1241433316_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

------

Tein loppuun lisäyksen. Anteeksi sähläykseni.

------

Sain taas ison kasan mieluisia divarikirjoja, jotka mies ystävällisesti kävi hakemassa postista. Kasassa oli mm. hänen yhden sukulaisensa muistelmat, lapsuuskodin naapurinsedän muistelmia omasta lapsuudestaan ja kenties oman kansakoulun ekan luokan opettajani 50-luvulla keräämiä tarinoita kannakselaiskylistä. Lisäksi löytöjen joukossa oli suunnilleen vuodelta 1938 oleva kirjanen Pyhäkouluopiston vihkiäistilaisuudesta. Piispojen, silloisten ja tulevien, pitkien puheiden lisäksi siinä on harvinaisia kuvia rakennuksista, jotka paloivat pari vuotta myöhemmin poroksi.

Miehen piti käydä hakemassa vielä kolmaskin paketti joka oli toimitettu sellaiselle R-kiskalle, jonka suuntaankaan meillä ei ole mitään asiaa. Ilmoitus tuli aamulla tekstarina ja ihmettelimme tovin osoitetta. Tuli hukkareissu, sillä kas, pakettia ei annettukaan miehen matkaan. Se kuulemma pitää hakea ihan itse henkilökohtaisesti. Entäpä, jos postimyynnin naamarasvojen tilaajalla olisi koipi kipsissä tai ei muuten pääsisi noutamaan lähetystä?

Nyt näköjään postimyyntifirmat ovat kilpailuttaneet lähetysten toimittajat eikä itella enää ole käypää valuuttaa. Joku aika sitten jouduimme hakemaan yhden elloksen nyytin melkein kaupungin toiselta laidalta siwasta, jonka sijainnista en ollut koskaan kuullutkaan. Mies onneksi tiesi missä se sijaitsee. Älytöntä asiakkaiden ramppauttamista paikkoihin, jonne ei mikään kulkuneuvokaan kulje. Virontyttö asiakaspalvelussa suostui muuttamaan lähempänä olevan paikan mahdollisen seuraavan ostokseni toimitusosoitteeksi. Saa nähdä, miten rokkanen suhtautuu, kun soitan asiasta.

Katselin aamulla pikkuoravaa, joka seikkaili ensimmäistä kertaa yksin suuressa maailmassa ja harjoitteli oksilla hyppimistä ja ulkona syömistä. Tässä yksi näyte oravanpojan matkakokemuksista:

1241433443_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vielä pieni jatko. Kivat kaksoset, eikös vaan?

1241449807_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisään myös uuden sivun Historiaa3. Se käsittelee käsityönopettajakoulutuksen alkuvaiheita. Linkki temppuilee tällä kertaa, mutta ehkä toimii myöhemmin.