Aamulla kuulin ensimmäistä kertaa tänä keväänä sepelkyyhkyn huhuilun, tosin jostain vähän kauempaa. Aikaisempina vuosina kyyhkyt ovat tepastelleet yllättävänkin kesyinä pihassa. Ne varmaan pesivätkin jossain lähimaisemassa, sillä määrä on vuosi vuodelta lisääntynyt. Mukavan näköistä, kun linnunpullukat istuvat rivissä sähkölangalla. Luulin aikaisemmin kyyhkyn huhuilua pöllöksi, kunnes minua valistettiin asiassa.

Myös fasaani oli aamulla äänessä ja siitä äänestä nyt ei ainakaan voi erehtyä. Olisi ollut mukava ottaa kuva komeasta kukosta, mutta eihän tuo suostunut näyttäytymään edes sen vertaa, että olisi päässyt valokuvaan. Tietysti sillä oli perheenperustamis- ja varsinkin tilustensa tarkastuskiireitä.

Isäntä sanoi kuulleensa äsken peipposen viserryksen. "Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään."  Västäräkki tulee meidän pihaan selvästi myöhemmin kuin muuten tänne päin, joten sitä emme vielä odotakaan. Nyt kai on ennustettu taas viileämpää, joten ei noista lintujen muutoistakaan tiedä.

Piha on vielä kovin märkä, joten haravoimaan ei ole mitään kiirettä. Onneksi! Ei tässä kaikkea tietysti ehdikään, mutta näillä ilmoilla olisi tietysti kivakin nyhrätä jotain pihassa. Kun pääsiäisenä on tulossa ruokavieraita, niin sen verran taidan harrastaa vieraskoreutta, että haravoin ainakin rapun edustan ja kukkapenkin laidan.