Pelastusarmeijan joulupadat on taas nostettu porisemaan. Jokainen voi osallistua netin kautta, vaikkei kotipaikkakunnalla patakeräystä olisikaan. Varmasti pienimmätkin roposet otetaan kiitollisuudella vastaan ja kuitenkin antavat itselle hyvää mieltä. "Antaessaan saa." 

Tänään Verkkolehti In medias res -blogin Kirsi muistutti keräyksestä - kiitos siitä -  ja haastoi kaikki bloggaajat mukaan keräykseen. Otin jo haasteen vastaan ja haastan nyt Sinut jatkamaan hyvää asiaa. Se käy kätevästi Pelastusarmeijan Joulupata-sivulla. Bloggaajilla on oma keräyspotti, jonka numero on 20. Sinne vaan saman tien!

Joulupata-sivulla kerrotaan lahjoituskohteista näin: "Ympäri Suomea pystytetyt perinteiset padat ja internet-keräys tuovat yhdessä joulun kymmenille tuhansille suomalaisille joka vuosi. Joulupadan varoilla hankitaan ruokaa ja tarpeita varattomien lapsiperheiden ja muiden vähäosaisten joulupöytään."

Ystävä, joka on monena vuonna ollut organisoimassa patoja meidän kaupungissamme, kertoi, että vaikka lahjapaketteja edelleen tulee jonkin verran patojen juurelle, niin ne eivät välttämättä ole niin rakkaudella käärittyjä kuin luulisi. Jok´ikinen paketti on avattava ja käytävä läpi, sillä sieltä ei suinkaan aina löydy pelkästä hyvästä mielestä lahjoitettuja, ehjiä ja puhtaita vaatteita tai riisiryynejä ja luumupusseja. Ikävä juttu. Samaa kuulin itsekin, kun vuosia sitten olin yhteistyössä Pelastusarmeijan kanssa eräässä projektissa. Keräyksissä saattaa käydä niin, että kaatopaikkakulut ylittävät käyvän tavaran arvon.